Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhićen 29-godišnji vozač

U Austriji pronađen novi kamion s izbjeglicama, troje djece kritično

Izbjeglice austrija
Foto: Reuters
1/6
29.08.2015.
u 18:11

Kamion s izbjeglicama iz Sirije, Afganistana i Bangladeša zaustavljen je u mjestu St. Peter am Hart blizu njemačke granice.

U Austriji je pronađen novi kamion s 26 izbjeglica, a troje male djece u kritičnom je stanju zbog dehidracije, javila je austrijska novinska agencija APA.

Kamion s izbjeglicama iz Sirije, Afganistana i Bangladeša zaustavljen je u mjestu St. Peter am Hart blizu njemačke granice.

"Bilo je prilično kritično", izjavio je David Furtner iz austrijske policije, dodajući da su djeca bila omamljena zbog manjka tekućine, vrućine i nedostatka kisika u kamionu.

"Liječnici su nam rekli da djeca ne bi još dugo izdržala", rekao je Furtner, prenosi Reuters.

Uhićen je 29-godišnji rumunjski vozač, a djeca i njihovi roditelji smješteni su u bolnicu u obližnjem Braunauu.

Podsjetimo, u četvrtak je na autocesti u Austriji otkriven napušten kamion s tijelima 71 izbjeglica.

Četiri osobe osumnjičene za njihovu smrt, trojica Bugara i jedan Afganistanac, dovedene su u subotu na sud u Kecskemetu u Mađarskoj gdje će biti ispitani, izvijestila je agencije France presse.

>>Krijumčari migrante koji su pokušali doći do zraka boli noževima

>>U kamionu umrla 71 osoba, među njima četvero djece. U Mađarskoj uhićen vozač

Ključne riječi

Komentara 10

AN
anticenzura
19:02 29.08.2015.

Svicarski politicar - desnicar, napao Obamu da je Amerika kriva za izbjeglice, i nerede okolo po svijetu. I to ga nazvao ''cokoladni'' gospodin iz Washingtona, Veli da je Amerika destabilizirala citav svijeti i Europu, sto doduse i jeste istina. I obrusio se i na Ujedinjene Nacije i EU da primaju dijamantske place, a ne znaju raditi svoj posao. Sada citava drzava bruji sto je rekao ''cokoladni'' , svi moralizatori na nogama.

AA
aabbcc
19:55 29.08.2015.

Treba im dozvoliti da se voze autobusima kroz Evropu, jer i oni su ljudska bica .

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
18:39 29.08.2015.

Skupa bogamu NAFTA iz sirije..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije