Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'HERALD HITLER'

U Austriji pritvoren Hitlerov dvojnik: naručivao isključivo austrijsku vodu

Hitler
Foto: Youtube/Screenshot
1/3
15.02.2017.
u 20:05

Posljednjih mjeseci su općina Braunau i HitIerova rodna kuća nekoliko puta privukli pozornost međunarodnih medija

Austrijsko pravosuđe je u srijedu odredilo pritvor za muškarca maskiranog u Adolfa Hitlera, uhićenog nakon što se šetao rodnim gradom nacističkog diktatora u uniformi, s brčićima i specifičnom frizurom.

Taj 25-godišnji Austrijanac je uhićen u ponedjeljak navečer u Braunau-am-Innu, na sjeveru Austrije, gdje je 20. svibnja 1889. rođen Hitler. On je primijećen dok je pozirao pred rodnom kućom diktatora, u tom gradiću sa 17.000 stanovnika.

Na drugim fotografijama koje kolaju društvenim mrežama je snimljen u jednom pubu u Braunau, u bavarskoj nošnji. Lokalni mediji navode da se predstavljao kao "Herald Hitler" i naručivao je "austrijsku mineralnu vodu". 

"Očito je glorificirao Hitlera", rekao je jedan glasnogovornik regionalne policije.

Uhićen je na temelju austrijskog zakona iz 1947. koji zabranjuje promociju nacističke ideologije.

Posljednjih mjeseci su općina Braunau i HitIerova rodna kuća nekoliko puta privukli pozornost međunarodnih medija.

Austrijski parlament je u prosincu usvojio zakon o izvlaštenju rodne kuće diktatora i tako otvorio put arhitektonskoj obnovi zgrade kako do nje više ne bi bila organizirana nacistička hodočašća. Ali bivša vlasnica kuće je odbila tu prisilnu prodaju austrijskoj državi i odlučila je osporiti izvlaštenje na ustavnom sudu.

>> Austrijske vlasti tragaju za muškarcem koji se oko kuće Adolfa Hitlera šeće kao njegov dvojnik

>> Adolf Hitler više nije počasni građanin Tegernseea u Bavarskoj

Ključne riječi

Komentara 6

IL
ilijan
21:50 15.02.2017.

svaka čast za vlasnicu

RA
ranko75
22:11 16.02.2017.

Ako on nije velicao nacisticku ideologiju,nego je samo kopirao njegov izgled,nemaju pravo njega dirati. Mozda mu se je vanjski samo svidjao i zeli da izgleda tako, to jest oponasao ga je po formi a ne po sadrzaju.

NE
Nenadjebivi
06:22 16.02.2017.

Ovo je ipak pretjerana reakcija da se nekoga uhiti zbog ovdje navedenog razloga i još u vrijeme maškara , sumnjam da bi se takvo nešto dogodilo bilo gdje u svijetu ali s obzirom da se radi o rodnom gradu ii da su tamo očigledno jako osjetljivi na to .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije