Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAKI NA OBARAČU

U Alepu jedva dočekali kraj primirja da opet zarate

Alep
Foto: Reuters
1/4
22.10.2016.
u 23:30

Žestoki sukobi vladine vojske i pobunjenika zabilježeni su u nekoliko četvrti duž linije fronte u podijeljenom gradu

U subotu su u sirijskom gradu Alepu, nedugo nakon završetka primirja koje je proglasila Rusija, izbili žestoki sukobi snaga sirijskog režima i pobunjenika, naveo je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

Topnička vatra i žestoki sukobi su zabilježeni u nekoliko četvrti duž linije fronte u gradu podijeljenom od 2012. između područja koja drži režim predsjednika Bashara al-Assada na zapadu i četvrti koje kontroliraju pobunjenici na istoku, precizira SOHR .

Za sada SOHR nema podataka o žrtvama.

Nakon što je intenzivirala bombardiranja na pobunjenički dio Alepa nakon 22. rujna, zbog čega je optužena za  ratne zločine, Rusija, saveznica sirijskog režima je proglasila trodnevno humanitarno primirje koje je završilio u subotu u 18 sati po srednjoeuropskom vremenu.  

>> Renzi vodi blok protiv Merkel i štiti Putina od novih sankcija

Komentara 12

ST
stomugromova
07:52 23.10.2016.

Nastavlja se medijski terror građana RH u kojem učestvuje državna medijska agenija HINA.Taj rothschildov sirijski opesrvatoriji za tzv. ljudska prava je sprdačina od izvora sa kojim trujete građane EU prenoseći te iskrivljene slačine. "Snage sirijskog režima i pobunjenika" !! Teroristiti glavosjeci ,uvezeni iz cijelog svijeta ,po planu velikog sotone su pobunjenici '!

GV
golub Vaso
09:42 23.10.2016.

pobunjenici ne postoje, postoje samo teroristička koalicija kojoj pripadaju i ovakvi mediji ako teroriste al kaide zovu pobunjenici

Avatar lvan12
lvan12
23:47 22.10.2016.

Nije režim nego vlast, legalno izabrana na izborima 03/06/2014 i nisu pobunjenici već teroristi... Stvarno neznam od kada je al-qaida prestala biti teoriristička organizacija!? Pa zbog nje je SAD je pokrenuo "rat protiv terorizma", da bi ih vi sada nazvali pobunjenici!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije