Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potresne snimke

U Accumoliji se površina tla spustila za 20 cm od potresa

Potres u Italiji
Foto: Youtube Screenshot
1/7
27.08.2016.
u 18:45

Ploha koja je izazvala potres nalazi se na nekoliko km dubine na potezu Amatrice – Norcia. Danas je održan i državni sprovod za 35 žrtava potresa u Ascoli Picenu u prisutnosti šefa države Sergija Mattarelle, premijera Mattea Renzija i drugih državnih dužnosnika

Površina tla se pokraj gradića Accumolija u kojem je bio epicentar razornog potresa, koji je u srijedu 24. kolovoza pogodio srednju Italiju, spustila se za 20 cm, iznio je Nacionalni institut za geofiziku i vulkanologiju (INGV) na osnovu satelitskih snimaka prije i poslije potresa.

No, i na terenu, odnosno na nekim mjestima pogođenima potresem je očevidno spuštanje površine tla,upravo zbog toga što se most spustio za oko 15 cm u odnosu na strane tla koje povezuje na cesti broj 260 koja vodi u Amatrice zatvoren je za promet, a inžinjerci talijanske vojske započeli su danas raditi na postavljanju „bypassa“.

 

Najavili su kako će u roku od tri dana ponovno spojiti dvije strane ceste.

Ploha koja je izazvala potres nalazi se na nekoliko km dubine na potezu Amatrice – Norcia. Danas je održan i državni sprovod za 35 žrtava potresa u Ascoli Picenu u prisutnosti šefa države Sergija Mattarelle, premijera Mattea Renzija i drugih državnih dužnosnika.

Žitelje pogođene potresom biskup Ascoli Picena, Giovanni D'Ercole, pozvao je da se ne plaše budućnosti jer da će svi biti uz njih.

„Zajedno ćemo ponovno izgraditi naše kuće i naše crkve. Zajedno ćemo ponovno dati život našim zajednicama“, kazao je biskup D'Ercole i dodao kako je zbog potresa pitao Boga: „A sada što ćemo učiniti?“

Nova bilanca potresa: 290 poginulih, od kojih najviše, 224, u Amatriceu.

>> Nakon razornog jačine 6,2 koji je odnio najmanje 250 života, Italiju trese stotinu potresa

Ključne riječi

Komentara 6

IB
istina_boli
19:01 27.08.2016.

Ovakve sam slike vidio i u Triploiju koji su talijanski avioni bombardovali. Ovo kao da im je Gadafi poslao nazad kao poklon. Kazu pametni ljudi, ne mos' drugom nanjet zlo a da ga ne naneses i sebi.

AA
aabbcc
20:59 27.08.2016.

Strasno !, kao da su Nato bombarderi nadletjeli ovaj grad i nesretne u njemu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije