Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ahmet Davutoglu

Turski premijer Davutoglu razmišlja o ostavci zbog sukoba s Erdoganom?

Ahmet Davutoglu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
04.05.2016.
u 15:59

Premijer Davutoglu nedavno se sukobio s Erdoganom oko planiranih promjena ustava koje bi dovele do jačanja predsjedničke funkcije

Turski premijer Ahmet Davutoglu, zbog borbi za prevlast koju vodi s predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, razmišlja o odlasku sa svoje funkcije, prenose u srijedu mediji. 

Premijer Davutoglu nedavno se sukobio s Erdoganom oko planiranih promjena ustava koje bi dovele do jačanja predsjedničke funkcije.

On je jučer izjavio kako će radije "pregaziti svoj ego" nego ugroziti interes svoje vladajuće Stranke pravde i razvoja (AKP), iz koje dolazi i predsjednik Erdogan. 

Davutoglu još nije donio konačnu odluku,  a u srijedu poslijepodne sastati će se s Erdoganom, prenosi list Hurriyet. 

Binali Yildirim, ministar prometa, te Berat Albayrak, ministar energetike i Erdoganov zet, kandidati su za Davutogluovog nasljednika, piše dnevnik Cumhuriyet.

Davutoglu je funkcije premijera i predsjednika stranke preuzeo u 2014., kad je Erdogan izabran za predsjednika. 

>>Merkel, Davutoglu i čelnici EU-a hvale dogovor o migrantima

Komentara 6

VO
voljeni
16:19 04.05.2016.

mozda razmislja, ne mogu da citam njegove misli...no! imam jedno pitanje , dali je istina da je republika Kosovo primljena u UEFA ?

SS
stojadin_stojko
16:21 04.05.2016.

da voljeni, Kosovo je primljeno, tako su pisale medije europe

VO
voljeni
16:39 04.05.2016.

pa onda cestitke Kosovu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije