Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preuzima i ovlasti premijera

Turski parlament odobrio širenje Erdoganovih ovlasti, mogao bi vladati do 2029.!

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
21.01.2017.
u 09:16

Tom se ustavnom reformom predsjedniku prebacuje izvršna vlast koja je dosad pripadala premijeru, iako je ta funkcija sve više marginalizirana otkad je Erdogan postao predsjednik 2014.

Nacrt promjene ustava koji predviđa i širenja ovlasti predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana usvojen je u turskom parlamentu u drugom čitanju u subotu čime se otvara put održavanju referenduma u proljeće.

"Naša nacija reći će zadnju riječ na tu temu. Ona će donijeti konačnu odluku", izjavio je premijer Binali Yildirim po završetku glasovanja.

"Neka nitko ne sumnja, naša će nacija donijeti najpravedniju odluku", dodao je on.

Tekst je podržalo 339 zastupnika, devet više od većine potrebne da se reforma stavi na referendum.

Tom se ustavnom reformom predsjedniku prebacuje izvršna vlast koja je dosad pripadala premijeru, iako je ta funkcija sve više marginalizirana otkad je Erdogan postao predsjednik 2014.

Po nacrtu ustavne reforme Erdogan bi u teoriji mogao biti predsjednik do 2029. te, među ostalim ovlastima, imenovati i otpuštati ministre.

Ključne riječi

Komentara 6

MA
marsovac
11:57 21.01.2017.

erdogan, putin, mali debeli iz s. koreje,.................ha, ha, ha,......

Avatar bukovica.tg
bukovica.tg
11:17 21.01.2017.

novo sultan opetce BiH naje...

Avatar Marenggo
Marenggo
12:21 21.01.2017.

Evo ga turski Trump,pokazuje da ce i on jos cetri godine kao i kolega iz Amerike..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije