Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽITELJI I SUCI DIO POKRETA?

Turska traži od Berlina da joj izruči navodne Gulenove sljedbenike

Binali Yildirim
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
28.07.2016.
u 17:28

Turska optužuje Gulena, koji živi u egzilu u Sjedinjenim Državama, za pokušaj vojnog udara 15. srpnja

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu zatražio je u četvrtak od Berlina da izruči navodne sljedbenike islamskog klerika Fethullaha Gulena koji žive u Njemačkoj, izvijestio je turski CNN.

Turska optužuje Gulena, koji živi u egzilu u Sjedinjenim Državama, za pokušaj vojnog udara 15. srpnja. Cavusoglu je kazao da su tužitelji i suci koji su dio Gulenovog pokreta, trenutačno u Njemačkoj, gdje živi brojna turska manjina.

Ankara također pokušava uvjeriti Sjedinjene Države da joj izruče Gulena, a Washington traži službeni zahtjev sa čvrstim dokazima o njegovoj umiješanosti u pokušaj državnog udara

Gulen, koji u egzilu živi od 1999. i vodi široku mrežu škola i zaklada u Turskoj i drugim državama, niječe bilo kakvu umješanost u pokušaj državnog udara u kojem je poginulo najmanje 246 ljudi.

Predsjednik Tayyip Erdogan optužuje Gulena, negdašnjeg prijatelja a sada žestokog protivnika, da gradi "državu u državi" i želi svrgnuti vladu. 

>> Tko je obavijestio policiju? Erdogan se obračunava i s pripadnicima militantnih skupina

Komentara 5

MX
Mister X
18:42 28.07.2016.

Turska traži od Berlina da joj izruči Gulenove terorističke sljedbenike , sad je interesantno kako NATO funkcionira međusobno . Ili samo bivša Yugoslavija mora da sumnjive i zločince da isporučuje ????

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
17:59 28.07.2016.

Drži se Erdogenu nedaj se neprijatelju koji ti želi nametnut vojnu huntu da te smijeni.

MX
Mister X
18:04 28.07.2016.

Turska traži od Berlina da joj izruči navodne Gulenove sljedbenike / drugim pravim imenom jednostavno teroriste !/ Dali to se dogodilo u Americi i kako bi Berlin odlučio ??? da vidimo demokratski svijet demokraciju pravdu . Gdje znamo da ua u Americi smrtna kazna je dobar dan ! Eto Obama preživio i nije nitko uspio rakete da starta na Moskvu . Da vidimo kao to Bato riješava Nato !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije