Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
je li se dogodio novi pokušaj puča?

7000 naoružanih turskih policajaca opkolilo NATO bazu Incirlik

Turska
Foto: Twitter
1/4
31.07.2016.
u 09:30

U nedostatku službenih objašnjenja, spekulira se da je pokušan novi vojni udar, najavljivan posljednjih dana

Oko 7000 naoružanih turskih policajaca u oklopnim vozilima opkolilo je zračnu bazu Incirlik koju u Adani koriste snage NATO pakta, javljaju jutros turski mediji.

Turski ministar ovu je akciju nazvao “sigurnosnom provjerom", javlja RT.  Kako su izostala opširnija službena objašnjenja, nagađa se o novom pokušaju vojnog udara ili, u boljoj verziji, dolasku neke vrlo važne osobe.

Hurriyet je izvijestio kako je policija u Adani alarmirana zbog najave mogućeg pokušaja vojnog puča. Ulaz u vojnu bazu je zatvoren.

 

Snage sigurnosti s puškama i oklopnjacima kakve koristi turska specijalna policija, mogu se vidjeti u galeriji na fotografijama koje je usnimio prolaznik.

>> Obnovljena veza Putin – Erdoğan užasava SAD i EU

Ključne riječi

Komentara 32

DU
Deleted user
11:51 31.07.2016.

kako ide ona latinskoamericka poslovica..."zasto nikad nema drzavnog udara u USA, zato jer u washingtonu nema USA ambasade"

Avatar superhik74
superhik74
13:13 31.07.2016.

Hi, hi, hi...NATO je pokusao "integrirati" Tursku u Euro-Atlanske "integracije" (citaj: okupacije) ali im prvi put nije uspjelo sto ne znaci da nece opet pokusati smjeniti rezim, to im je omiljena zabava.

GA
galus92
12:19 31.07.2016.

U incirliku je deponirano šezdesetak taktičkih atomskih bombi! U slučaju vojnog sukoba u kojem bi to oružje moglo biti upotrijebljeno, turska vojska ima pravo upotrijebiti 40% tih atomskih bombi! Erdogan je sigurno bacio oko na te bombe, želeći od Turske načiniti nuklearnu silu, kao što je na pr. Izrael ili Pakistan i možda se boji, da bi Amerikanci mogli evakuirati to oružje iz Incirlika, što bi bilo sasvim logično očekivati kod ovakvog razvoja situacje, kad je Erdogan počeo otvoreno optuživati Ameriku, da stoji iza propalog državnog udara!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije