Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostvarila prijetnje

Turska granatira kurdska područja na sjeveru Sirije

Sirija
Reuters/ PIXSELL
13.02.2016.
u 20:22

Izvor u YPG-u rekao je za AFP da je na meti granatiranja bio vojni aerodrom Minnigh koji su 10. veljače zauzele kurdske snage.

Turska je danas ostvarila prijetnje i granatirala područja na sjeveru Sirije pod nadzorom kurdskih snaga, što će dodatno otežati rješavanje sirijske krize.

Američki državni tajnik John Kerry koji u Muenchenu sudjeluje na Konferenciji o sigurnosti, upozorio je da je sirijsko pitanje na "prekretnici" između rata i mira, nekoliko dana pošto su se Washington i Moskva dogovorili o skorom "prekidu neprijateljstava".

Tursko topništvo je granatiralo sektore na sjeveru pokrajine Alepa iz kojih su Postrojbe za zaštitu kurdskog naroda (YPG) nedavno potisnule islamističke pobunjenike, izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

Izvor u YPG-u rekao je za AFP da je na meti granatiranja bio vojni aerodrom Minnigh koji su 10. veljače zauzele kurdske snage.

Aerodrom Minnigh, udaljen desetak kilometara od turske granice, smješten je između dviju važnih prometnica koje iz Alepa, drugog po veličini grada u zemlji, vode u Azaz, nešto sjevernije.

>> Alep je Sarajevo Bliskog istoka, prijeti mu smrt od gladi

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar nevolim_isilovce
nevolim_isilovce
22:55 13.02.2016.

Krenula agresija islamista iz turske po sirijskim demokratskim snagama (SDF), koje pretežito čine kurdi. Turci spremaju još jedan genocid, nije im bio dovoljan onaj kad su poubijali milijune armenskih civila prije 100 godina. Nadam se da će im se uzvratiti primjerenom mjerom.

Avatar nevolim_isilovce
nevolim_isilovce
23:59 13.02.2016.

Turske kukavice gađaju i Sirijsku vojsku, nemaju hrabrosti preći granicu već iz daljine pod zaštitom NATO-a gađaju međunarodno priznatu državu. Rusija ima savršenu priliku riješiti pitanje bliskog istoka, nafte i dolara jednom brzom intervencijom koja će i pokazati koliko je NATO "jedinstven" kada je sukob Rusije i Turske u pitanje... a što će na kraju rezultirati i njegovim raspadom jer normalnim ljudima ne pada na pamet ići se boriti za one koje podržavaju teroriste.

DU
Deleted user
08:48 14.02.2016.

Turski teroristi granatirju Sirijskea sela i ubijaju sirotinju i nenaoruzani narod,koji je nemocan,i to sve Turski lopovi cine s pristojne udaljenosti,odnosno iz turske granatiraju Siriju,jer otkako je dosla nebeska Ruska sila u Siriju,vise Tusrski teroristi ne upadaju s zrakoplovima po nezasticenoj Siriji,tako da sada sa svog terena ubijaju neduzni Sirijiski narod,tipicni turski banditizam..................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije