Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESUGLASICE

Trump želi izgladiti odnose s CIA-om: 'Stojim iza vas, s vama sam 1000 posto!'

Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
21.01.2017.
u 23:12

Trump tijekom svog govora u CIA-i nije spomenuo Rusiju, te je istaknuo kako su svađu s obavještajnom zajednicom stvorili mediji

Američki predsjednik Donald Trump u subotu je riješio nesuglasice s CIA-om, otkrivši njezinim službenicima da im je čuvao leđa nakon što je kritizirao obavještajne agencije zbog istrage o ruskom hakiranju.

Trump je u svom prvom službenom posjetu ovoj vladinoj agenciji u svojstvu predsjednika htio ostaviti nedvojben dojam da podržava njezin rad iako je nedavno rekao kako američke obavještajne taktike podsjećaju na nacističku Njemačku.

"Jako mali broj ljudi bi mogao raditi posao koji vi radite, te želim da znate da stojim iza vas. S vama sam 1000 posto!", rekao je Trump u središtu agencije u Langley, a popratili su ga aplauz i uzvici odobravanja. 

Neki su analitičari prije njegovog govora tvrdili da će Trumpu trebati više od jednog posjeta da popravi odnose s obavještajnom zajednicom koju je toliko napadao prije svoje inauguracije. 

Trump je žestoko kritizirao obavještajce nakon što su zaključili da je ruski predsjednik Vladimir Putin naredio hakerske napade na demokratsku stranku kako bi time podržao Trumpov put prema Bijeloj kući. 

Uslijedile su nedokazane tvrdnje kako Moskva posjeduje kompromitirajuće informacije u Trumpu nakon čega je on optužio američke obavještajne agencije za upotrebu nacističkih metoda

Trump tijekom svog govora u CIA-i nije spomenuo Rusiju, te je istaknuo kako su svađu s obavještajnom zajednicom stvorili mediji, a novinare je prozvao "najneiskrenijim ljudskim bićima na zemlji". 

Zaključio je kako borba protiv militanata Islamske države treba biti prioritet te agencije, a da "radikalni islamski terorizam" treba biti obrisan. 

>> Trump će postići dogovor s Londonom i ostaviti ostatak Europe u oblaku prašine

Komentara 8

BA
bakulušić
23:32 21.01.2017.

Tko je predsjednik Amerike, Trump ili CIA? Da imaju nešto protiv njega, ne bi postao predsjednik. Ako on ima nešto protiv njih, napravit će što napraviti mora. Pa nije to Hrvatska da čelnici države i vlade od medija čekaju suglasnost za smjene u represivnom i obavještajnom aparatu.

PP
pp
00:05 22.01.2017.

Predsjedniče samo reci, letjet ćemo kao meci :) Uostalom smatram da islamizam treba uništiti.

JE
Jednakost
09:36 22.01.2017.

Lik je nepovezan i pliva u nepoznatim vodama. Podsjeca me na Sarah Palin i njenu ogranicenos, a malo me podsjeca i na nasu predsjednicu. Radi nepotrebne impulse, a za neznanje i poslijedice krivi druge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije