Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žarko želi popraviti odnose sa Kremljem

Trump se želi sastati s Putinom u prigodi summita na Islandu

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
15.01.2017.
u 11:41

Moskva je sklona održavanju summita između Donalda Trumpa i Vladimira Putina, donosi Sunday Times, prenoseći izjave anonimnih izvora.

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump planira susret s ruskim kolegom Vladimirom Putinom u prigodi susreta na vrhu koji će se za nekoliko tjedana održati na Islandu, što će biti njegovo prvo putovanje u inozemstvo, piše u nedjelju Sunday Times, no dvojica Trumpovih suradnika te su navode opovrgnule. 

Donald Trump želi tako popraviti odnose s Kremljem, piše list, koji se poziva na dobro obaviještene britanske izvore. Susret s ruskim predsjednikom mogao bi se dogoditi na Islandu, zemlji koja je pridonijela popuštanju napetosti između Sovjetskog Saveza i Sjedinjenih Država organiziranjem summita u Reykjaviku 1986. na kojemu su sudjelovali američki predsjednik Ronald Reagan i sovjetski Mihail Gorbačov.

Trump koji će 20. siječnja službeno preuzeti dužnost, počet će raditi na ugovoru o ograničavanju nuklearnog oružja, navodi Times.

Moskva je sklona održavanju summita između Donalda Trumpa i Vladimira Putina, nastavlja list, prenoseći izjave anonimnih izvora.

Islandska vlada je pak izvijestila da nije upoznata s takvim planom, ali da je voljna biti domaćin susreta koji bi pridonio poboljšanju američko-ruskih veza.

SAD bi mogao ukinuti sankcije Rusiji bude li potonja pomogla Washingtonu, primjerice, u borbi s džihadistima, rekao je Trump u razgovoru za Wall Street Journal u petak.

Agencija Reuters javlja pak da su dvojica najbližih suradnika Donalda Trumpa zanijekala informacije objavljene u londonskom Sunday Timesu o planiranom summitu s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Komentara 4

AP
apolon
12:18 15.01.2017.

Da govori se da ce se sastati u Reykjaviku i u tome ima samo pozitivne konotacije .Trump je prakticni covjek i takav ce biti politicar kojemu ce nacelo koristi biti zvijezda vodilja.

UN
unbekant
12:26 15.01.2017.

Trump,Kralj.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
14:06 15.01.2017.

Trump ima da plese kako Putler svira...a ako ne, tu je porno snimka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije