Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAO CLINTONA

Trump se ispričao Srbiji: 'Bombardiranje je bila velika pogreška'

Donald Trump
Foto: Reuters
1/6
13.10.2016.
u 17:14

U prvom intervjuu za srpske medije Trump govorio o politici koju, bude li izabran, kani voditi prema Rusiji i Putinu, borbi protiv Islamske države, te o njegovim šansama da pobjedi na predsjedničkim izborima u kampanji za koju se požalio da su "svi mediji" protiv njega.

Kandidat republikanaca za američkog predsjednika Donald Trump ispričao se Srbiji i Srbima za bombardiranje 1999. i najavio novu vanjsku politiku prema Balkanu ako postane predsjednikom Amerike, objavio je u četvrtak beogradski tjednik Nedeljnik.

"Bombardiranje Srba, koji su bili naši saveznici u oba svjetska rata, bilo je velika pogreška. Srbi su vrlo dobri ljudi. Nažalost, Clintonova administracija nanijela im je dosta zla, ali i čitavom Balkanu, od kojeg su napravili kaos", citira Trumpa na svoj internetskoj stranici Nedeljnik, najavljujući ekskluzivni intervju.

Američki milijarder i kandidat republikanaca za prvog čovjeka SAD-a u ekskluzivnom intervjuu beogradskom magazinu Nedeljnik rekao je da će "ojačati vezu SAD-a s vladom u Beogradu".

Istodobno, Trump je pozvao i glasače srpske dijaspore u nekoliko najvažnijih američkih saveznih država Illinoisu, Indiani, Wisconsinu, Ohiu i Michiganu, da glasuju za njega.

U prvom intervjuu za srpske medije Trump je govorio o politici koju, bude li izabran, kani voditi prem Rusiji i Putinu, borbi protiv Islamske države te o njegovim šansama da pobjedi na predsjedničkim izborima u kampanji za koju se požalio da su "svi mediji" protiv njega.

>> Trump: Idem na sve, ništa već imam

>> Nove optužbe: Trump je žene dirao za grudi, a djevojčici je rekao: Za 10 godina bit ćeš mi cura

Komentara 152

DA
DalmatinskiGaleb
17:48 13.10.2016.

Vezno uz bombardiranje Srbije postoji jedna velika greška - a ta je da se dogodilo 1999. godine, a ne 1989. godine! Zamislite, da su ih isprašili onda, ne bi bilo niti Vukovara, niti Dubrovnika niti cijelog niza drugih gradova u Hrvatskoj... a tek Bosna - što bi tamo spriječili, ne treba niti spominjati. Samo, Srbi su deset godina svih vukli za nos, pričama kako su "ugroženi", ""krvoločnim Ustašama", itd. Kad je svijet napokon shvatio tko su i što su, avioni su bili u zraku... Za neke, na žalost, prekasno!!!

DU
Deleted user
17:49 13.10.2016.

Samo zato što ste objavili ovu vijest ne znači da ću ja prestati davat potporu Trumpu. Gore stvari su napravili klintonovci nega Trumph.

AT
Atanazije
18:02 13.10.2016.

Je li tko pročitao izvorni govor? Može citat iz američkih izvora, a ne iz srpskog tabloida... Kakvo "novinarstvo"!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije