Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobični intervju

'Trump SAD doživljava kao tvrtku u kojoj više ništa ne ide kako treba'

A museum worker puts a hat on of a life-sized wax statue of U.S. President-elect Donald Trump during an unveiling ceremony at Madrid's wax museum in Madrid, Spain, January 17, 2017. REUTERS/Susana Vera
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
18.01.2017.
u 10:30

U jednom trenutku Trump politiku Angele Merkel prema izbjeglicama proglašava "čistim ludilom", a u drugom trenutku ju opisuje kao fascinantnu političarku i jedinog sugovornika u Europi

Izdavač najtiražnijeg njemačkog dnevnog lista Bild Kai Diekmann opisao je svoj intervju s Donaldom Trumpom kao jedan od najneobičnijih intervjua u svojoj karijeri. "Prije svega me iznenadila skromnost, ali i pretrpanost njegova ureda iz kojeg koordinira preuzimanje funkcije predsjednika", rekao je Diekmann u razgovoru za dnevnik Frankfurter Allgemeine Zeitung.

2Sve je zatrpano novinama, posterima, fotografijama, ali i raznim sportskim rekvizitima. Jedino što ukazuje na ured budućeg predsjednika je nedavno ugrađeno neprobojno staklo2, kaže izdavač dnevnika Bild.

On je primijetio kako tijekom 50-minutnog intervjua, kojeg je vodio zajedno s kolegom iz britanskog dnevnika The Timesa, Trumpova povjerenica za stratešku komunikaciju, koja je bila nazočna, nije niti jednom intervenirala.

"Trump je bio neočekivano dobro pripremljen. Sve brojke je iznosio iz glave", rekao je Diekmann, ali je istodobno dodao kako "nije imao osjećaj" da je netko Trumpa pripremio na intervju, što je vidljivo i iz "direktnih odgovora" koji ukazuju na to da ih nitko prije toga nije kontrolirao.

"Nakon gotovo sat vremena razgovora stječe se dojam da Trump zaista SAD doživljava kao tvrtku čiji je on direktor i kao tvrtku u kojoj više ništa ne ide kako treba, ali zato je on tu da to ispravi", prisjeća se Diekmann.

Trumpove izjave bile su i pune kontradikcija. U jednom trenutku Trump politiku Angele Merkel prema izbjeglicama proglašava "čistim ludilom", a u drugom trenutku ju opisuje kao fascinantnu političarku i jedinog sugovornika u Europi.

Diekmann je na kraju zaključio i kako je bilo vrlo teško „čisti trumpovski rječnik“ prevesti na njemački. "To je jezik koji nema veze s političkom svakodnevicom", zaključio je dugogodišnji glavni urednik Bilda.

Ključne riječi

Komentara 5

ST
stomugromova
10:35 18.01.2017.

Nepoželjni su članci koji Trumpa pokazuju u imalo pozitivnom svjetlu.

DU
Deleted user
10:39 18.01.2017.

Genderisti se ne predaju. Go Trump,go!

FR
franjo
12:10 18.01.2017.

Ja osobno Trumpu želim uspjeh ! Političari samo muljaju i upotrebljavaju jezik koji nitko ne razumije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije