Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hillary Clinton:

Trump predstavlja 'prijetnju' za demokraciju, odbacite podjele - bit ću predsjednica svih Amerikanaca

trump, hillary, debata
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
22.10.2016.
u 09:11

Dva i pol tjedna prije izbora, svi pokazatelji govore u korist Clinton

Hillary Clinton optužila je u petak Donalda Trumpa da predstavlja "prijetnju" za demokraciju i predstavila se, uz podršku povoljnih anketa, kao optimistična osoba koja okuplja, 18 dana prije američkih predsjedničkih izbora.

Republikanski kandidat za Bijelu kuću "odbio je reći da će poštivati rezultat izbora", podsjetila je bivša državna tajnica na skupu u Clevelandu, u Ohiu, jednoj od ključnih država za izbore 8. studenoga.

"Čineći to, prijeti našoj demokraciji", kazala je ona.

Clinton je sada rame uz rame s Donaldom Trumpom u najnovijim anketama u toj po izbore važnoj industrijskoj državi. Nijedan republikanac nije došao u Bijelu kuću bez pobjede u Ohiu u nedavnoj povijesti.

"Zajedno moramo podržati američku demokraciju", naglasila je demokratska kandidatkinja za nasljednika Baracku Obami. "U ovom trenutku događa se nešto doista fantastično, ljudi se okupljaju kako bi odbacili mržnju i podjele", nastavila je ona istaknuvši spremnost da bude predsjednica "svih Amerikanaca".

Dva i pol tjedna prije izbora, svi pokazatelji govore u korist Clinton.

Prosjek zadnjih anketa na nacionalnoj razini daje demokratkinji prednost od šest bodova (45,2 posto naspram 39,2 posto). Na čelu je u 10 od 13 država ključnih za glasove, posebice na Floridi, u Pennsylvaniji, Michiganu i Sjevernoj Karolini.

>> Udar na demokraciju – Trump ne zna hoće li priznati rezultate izbora

Komentara 8

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
15:50 22.10.2016.

Tump je možda prijetnja za demokraciju, ali Hillary je sigurna prijetnja za cijelo čovječanstvo.

MA
.Marsijanac
16:50 22.10.2016.

Pricate bajke za odraslu djecu. A iz kojeg razloga ne govorite istinu: Trump je prijetnja GLOBALISTIMA.

RK
RKrivdic
16:52 22.10.2016.

Ne lazi, zna se cija ces predsjednica biti ako dobijes izbore, neprirodno se ponasas od samog pocetka kiampanje, daleko ti bijela kuca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije