Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1238 zastupnika

Trump osigurao dovoljno zastupnika za nominaciju

trump i khan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
26.05.2016.
u 19:56

Donald Trump je, po pisanju AP-a, već osigurao 1238 zastupnika. Agencija je do tog broja došla na temelju odgovora "slobodnih" zastupnika, osobito u Oklahomi.

Republikanski kandidat za Bijelu kuću Donald Trump osigurao je većinu zastupnika potrebnih za stranačku nominaciju na američkim predsjedničkim izborima, objavila je agencija Associated Press, oslanjajući se na vlastite podatke. 

Republikanska stranka ne prikuplja službene informacije o broju zastupnika koje su kandidati osigurali u predizbornima, a većina američkih medija oslanja se na vlastite procjene, zbog čega se u različitim državama procjene neznatno razlikuju.

Naime, u nekim saveznim državama zastupnici mogu glasati za kandidata po vlastitom izboru, što ne mora biti povezano s rezultatima predizbora. 

No Donald Trump je, po pisanju AP-a, već osigurao 1238 zastupnika. Agencija je do tog broja došla na temelju odgovora "slobodnih" zastupnika, osobito u Oklahomi. Potrebna većina iznosi 1237. 

Po zadnjoj procjeni tv mreže CNN, Trump, koji je porazio 16 stranačkih protukandidata, osigurao je potporu 1229 zastupnika.

U četvrtak se očekuje Trumpov govor o energetici u Bismarcku u Sjevernoj Dakoti. 

Republikanci bi nominacijski postupak trebali okončati na stranačkoj konvenciji u Clevelandu u srpnju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije