Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZASTUPNIK ZADUŽEN ZA ISTRAGU

'Trump je možda bio prisluškivan'

donald trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
23.03.2017.
u 00:30

Comey je na saslušanju rekao da nema nikakvih informacija koje bi potkrijepile Trumpove optužbe da ga je Obama dao prisluškivati i da "nijedan predsjednik" ne može izdati takvu naredbu, jer za to postoji pravosudni postupak.

Obavještajne agencije možda su prisluškivale dio osobne komunikacije predsjednika Donalda Trumpa prvih mjeseci nakon izbora, rekao je u srijedu zastupnik zadužen za istragu, a sam predsjednik Trump zadovoljan je tim saznanjem nakon što su izražavane sumnje u istinitost njegovih optužba.

Predsjednik stalnog odbora za obavještajna pitanja Zastupničkog doma Kongresa Devin Nunes rekao je u srijedu da su sve informacije u koje je imao uvid i koje je dobio od izvora kojega nije identificirao bile zakonito prikupljene u studenome, prosincu i siječnju i da je Trumpova privatna komunikacija možda uhvaćena u "slučajnom" nadzoru povezanim sa stranom silom.

Međutim, imena nekih Trumpovih dužnosnika bila su neprikrivena i komunikacija je bila naširoko dijeljena unutar obavještajnih agencija, rekao je Nunes koji je vrlo malo otkrio o svojim saznanjima.

Obratio se novinarima dva dana pošto je direktor Američke savezne policije (FBI) James Comey potvrdio da istražuje potencijalne veze između Trumpovih suradnika i Rusije, koju se optužuje da je pokušala utjecati na američke predsjedničke izbore u korist Trumpa.

"Nedavno sam potvrdio da je u brojnim prigodama obavještajna zajednica...prikupljala informacije o američkim građanima uključenim u Trumpovu tranziciju", rekao je Nunes koji je bio član Trumpova tranzicijskog tima.

"Želim biti jasan, ništa od tog nadzora nije povezano s Rusijom ili istraživanjem ruskih aktivnosti ili Trumpovim timom", rekao je Nunes.

Nunes je rekao kako je "vrlo zabrinut" time jesu li američke obavještajne agencije špijunirale Trumpa.

Američke obavještajne agencije optužile su Rusiju da je pokušala utjecati na predsjedničke izbore u Trumpovu korist protiv demokratske kandidatkinje Hillary Clinton i to hakiranjem računalnih sustava i širenjem dezinformacija.

Rusija te optužbe odbacuje.

Nunes je rekao da je o svemu obavijestio predsjednika Zastupničkog doma republikanca Paula Ryana, a obavijestio je i Bijelu kuću.

Na pitanje je zadovoljan ovim saznanjem pošto su ga napadali da je optužio svoga prethodnika Baracka Obamu za prisluškivanje, ali te optužbe nije potkrijepio nikakvim dokazima, Trump je rekao da "u neku ruku"  osjeća da mu je dano za pravo.

Comey je na saslušanju rekao da nema nikakvih informacija koje bi potkrijepile Trumpove optužbe da ga je Obama dao prisluškivati i da "nijedan predsjednik" ne može izdati takvu naredbu, jer za to postoji pravosudni postupak.

>> 'Ovo je užas. Obama mi je prisluškivao ured prije predsjedničkih izbora. On je loša osoba (ili bolesna)'

>> Britanski dužnosnik odbacio optužbe: Nismo prisluškivali Donalda Trumpa

Komentara 3

Avatar mason
mason
04:51 23.03.2017.

Predsjednik ne moze izdati takvu naredbu,samo sto Trump jos ne zna sto predsjednik moze kad je od bijele kuce napravio obiteljsku firmu koja samo gleda da napravi vise novca za njih.Ili jednostavno ga uhvatila panika za nesto sto je uradio a ne zna jeli to rekordirano i mogu da iznesu svaki cas ali kad oni budu htjeli.Nije slucajno da su njegova dva bliska suradnika dali otkaz samo sto se pricalo da imaju neku nezakonitu vezu sa rusima.Ali sve mi izgleda kao prica sa bivsim governerom drzave Illinois blagojevicem koji je dobio 14 godina zatvora,tko zivi u USA zna da je ovako pocelo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije