Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
analizirali govor

Trump govori kao da ide u sedmi, a Clinton u osmi razred

Protesters wearing masks of presidential candidates Hillary Clinton and Donald Trump march with a group of cannabis advocates down Broad Street toward the Wells Fargo Center on the final day of the Democratic National Convention in Philadelphia Protesters
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
31.08.2016.
u 07:00

Autori istraživanja navode da su koristili čak osam algoritama te da elokventnost nije indikator inteligencije govornika

Uoči početka službene kampanje za izbor predsjednika SAD-a, analitička stranica Quote.com objavila je analizu kompleksnosti i načina govora dvaju glavnih kandidata, Hillary Clinton i Donalda Trumpa. Prema analizi Trumpovih riječi, republikanski kandidat za predsjednika SAD-a govori na razini djeteta u sedmom razredu osnovne škole, dok je demokratska kandidatkinja Hillary Clinton prošla tek malo bolje – govore održava na razini djeteta u osmom razredu.

Priopćenje stranice Quote.com došlo je nakon analize 4000 riječi koje se pojavljuju u govorima političara u posljednje dvije godine. Kako bi objedinili razinu jednostavnosti govora upotrijebljeno je šest algoritama, dok je u slučaju Clinton i Trumpa upotrijebljeno njih osam. Autori studije naglašavaju da elokventnost nije indikator inteligencije. Trumpov govor na istom je nivou kao govor Opre Winfrey ili direktora Amazona Jeffa Bezosa.     

>> I Hillary Clinton najavila da je TTIP stvar prošlosti

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar superhik74
superhik74
18:46 31.08.2016.

Pa oboje su dva razreda iznad prosjecnog glasaca, debelog konzumatora hamburger, koji govori na nivou petog razreda osnovne skole.

PP
puf-pant
14:34 31.08.2016.

Sta je tu cudno?? Pa smisao je da kandidat prica sto jednostavnije kako bi ga sira publika (biraci) razumjeli. Pa nisu svi glasaci intelektualci...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije