Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liječnički nemar

Trudnica umrla jer su joj na operaciji uklonili krivi organ!

operacija
Foto: Boris Ščitar
17.04.2014.
u 20:24

Umjesto upaljenog slijepog crijeva, Mariji de Jesus liječnici su uklonili desni jajnik. Umrla je od sepse

Trudnica iz Velike Britanije platila je liječnički nemar životom nakon što joj je na operaciji umjesto slijepog crijeva uklonjen jajnik!

Maria de Jesus primljena je u bolnicu u Essexu s bolovima u trbuhu 23. listopada 2011. godine, javlja Telegraph. Tada je bila u 21. tjednu trudnoće. Liječnici su ustanovili da joj je upaljeno slijepo crijevo i poslali je na operaciju, no kirurg joj je uklonio desni jajnik. Maria je nakon operacije poslana kući, no ponovo se s jakim bolovima vratila u bolnicu 7. studenog. Dva dana poslije liječnici su shvatili pogrešku. Dogovorili su novu operaciju, ali trudnica nije dočekala još jedan odlazak pod nož. Rodila je mrtvo dijete i tri tjedna nakon poroda preminula.

Obdukcijom je ustanovljeno da je smrt nastupila zbog otkazivanja organa koje je zahvatila sepsa. Otkriveno je i da je operaciju pokojnice obavljao kirurg-pripravnik bez obveznog nadgledanja starijeg kirurga koji je trebao biti prisutan. Nakon što joj je tijekom operacije otvoren abdomen, De Jesus je počela obilno krvariti. Kirurg-pripravnik mislio je da je pronašao slijepo crijevo te ga je izvadio, no kasnije se ispostavilo da je to bio jajnik. Liječnici su priznali pogrešku i trenutno čekaju izricanje kazne.

>>Liječnici su mu u trbuhu ostavili škare dugačke 25 cm!

Komentara 8

FS
franjo.sic
11:35 18.04.2014.

Ja sam prije dva mjeseca bio u bolnici,nije za vjerovati,što sam ja tamo doživio,zato neću ni pisati,ali to je bila strava,Žalio sam se na ponašanje medicinske sestre,koja me je teoretski bacila iz kreveta,glavno voditelj odjela mi je odgovorio "kakvi ste pacijenti i ja bi isto tako s vama postupao"Upitao sam ga dali se sječa svoje Hipokratske zakletve,otišao je bez odgovora !!

Avatar abraham73
abraham73
21:49 17.04.2014.

sta ocekivati od ti farmaceutski satanista, i ko sada odgovara za zenu...uja vuk magare.

SK
sladja_kava
21:09 17.04.2014.

vasilije17.04.2014 u 21:06h strašno, ponašaju se kao da su automehaničari a ne učeni doktori. Šta li su uopšte učili na koledžima? ps:godpon vasilije sigurno su im biti nasi profesori koji su jeli prasice i jagnjad da im dadu prolaznu ocjenu hehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije