Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loše upravljanje

Trojica visokih dužnosnika smijenjena zbog Fukushime

fukushima, japan (1)
AFP/PIXSELL
04.08.2011.
u 08:27

Ostavku je najavio i sam ministar Kaieda, koji je odigrao ključnu ulogu u rješavanju problema s Fukushimom, no nije se izjasnio kada će to biti.

Radijacija iz potresom i tsunamijem pogođene nuklearke Fukushima širi se još od 11. ožujka te je japanski ministar za trgovinu i industriju Banri Kaieda kazao kako su trojica visokih dužnosnika zaduženih za nuklearnu sigurnost i politiku dobila otkaze zbog lošeg upravljanja elektranom nakon katastrofe, prenosi BBC.

Otpušteni su čelnik Agencije za nuklearnu sigurnost Nobuaki Terasaka, čelnik Agencije za izvore i energiju iz prirode Tetsuhiro Hosono te zamjenik ministra za ekonomiju, trgovinu i industriju Kazuo Matsunaga.

Ostavku je najavio i sam ministar Kaieda, koji je odigrao ključnu ulogu u rješavanju problema s Fukushimom, no nije se izjasnio kada će to biti.

Komentara 2

UK
Ugo Kajvez
09:04 04.08.2011.

\" .................. koji je odigrao ključnu ulogu u rješavanju problema ............ \" . Ova mi je rečenica dobra, ... dakle, PROŠLO SVRŠENO VRIJEME. To što još uvijek reaktori bljuju sve smrtonosniji radioaktvini otpad i to što se zagađuje sve VEĆI dio japana kako dani prolaze ..................... NIKOME NIŠTA .........

TO
Toni50
10:12 04.08.2011.

Jeftina intelegencija tek sda su neki shvatili da su ovi pogriješili te su ih riješili. Kada je grmilo onda su svi bili glupi ovi su barem probali nešto riješavati /sa svojim savjetnicima i u danome momentu / sada su nekii jako se opametili i kažnjavaju oni pmetni te glupe...Hrvatska je pomalo svuda !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije