Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pariz

Troje Kineza uhićeno zbog milijunskih krađa koje su počinili uz pomoć 'vražjeg daha'

vražji prah
Foto: screenshot/youtube
03.09.2015.
u 11:02

Miriam Gutierrez, toksikologinja iz Bogote kaže: " S medicinskog stajališta, ova supstanca je savršena za činjenje kriminalnih djela jer se žrtva nakon čina ničega ne sjeća i zbog toga ne može pomoći u istrazi"

U Parizu je uhićen trojac Kineza (dvije žene i muškarac) za koje vjeruju da su pokrali milijune eura velikom broju žrtava čiji točan broj još nije utvrđen. Koristili su snažnu hipnotičku drogu, "vražji dah" koju su raspršivali strancima u lice.

Ta droga ima snažno hipnotičko djelovanje koje žrtvama oduzima slobodnu volju i čine sve što im druga osoba naredi. Sjemenke, cvjetovi i pelud Borrachero stabla od kojeg se dobiva vražji prah posjeduju halucinogene kemijske supstance koje, kada se udahnu ili konzumiraju, eliminiraju čovjekovu slobodnu volju i posve onesposobljavaju žrtvu koju je moguće kontrolirati bez ikakvog otpora. Tako su dvije Kineskinje u dobi 42 i 59 godina prilazile strancima i ispuhivale prah u njihovo lice kako bi ih hipnotizirale. Žrtve su odvodile njihovim kućama i tražile da im predaju nakit i novac. Jedan Parižanin tako je ostao bez 100.000 eura.

Rusi i CIA koristili su serum istine tijekom Hladnog rata. Uzimanje te droge inducira snažne halucinacije, a u velikim dozama je smrtonosna.

Par žena vjeruje se, ordinirao je po Parizu od travnja ove godine. Najčešće su im žrtve stariji muškarci.

Analiza droge još je u tijeku. Treći sudionik u zločinu, Kinez (56), vjeruje se, pripremao je drogu.

Sumnjalo se da je trojac dio bande koja diljem svijeta provodi takve operacije s golemom, multimilijunskom zaradom. To je potvrdila i kineska policija koja je francuske kolege obavijestila da trojac pripada notornoj kriminalnoj mreži koja se specijalizirala za "mentalnu podčinjenost uz pomoć nepoznatih proizvoda/tvari".

Miriam Gutierrez, toksikologinja iz Bogote kaže: "S medicinskog stajališta, ova supstanca je savršena za činjenje kriminalnih djela jer se žrtva nakon čina ničega ne sjeća i zbog toga ne može pomoći u istrazi".

>> Pojavila se 81 nova droga, jača prodaja preko interneta

Komentara 5

PI
pero.ivan.52
12:01 03.09.2015.

Za ovakve treba hitno u zakon uvesti smrtnu kaznu, koja ne mora uopće biti humana već brutalna.

Avatar Baroudeur
Baroudeur
12:21 03.09.2015.

"Vrazji dah", "Politcki dah"... ista obmana! Kad se "otrijeznis" vec je prekasno!

Avatar istovari
istovari
13:44 03.09.2015.

Savršeno!....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije