Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ratni zločini

Tri krajinska policajca iz Belog Manastira osuđena na 35 godina zatvora

sudački čekić, suđenje,presuda
Foto: DPA/PIXSELL
30.05.2015.
u 00:15

Zbog ubojstva najmanje šest hrvatskih civila 1991. godine Zoran Vukšić osuđen je na maksimalnu kaznu od 20 godina zatvora, Slobodan Strigić je osuđen na 10, a Branko Hrnjak pet godina zatvora.

Prema pisanju srbijanskih medija, a koji se pozivaju na sudske izvore, trojici bivših pripadnika policije Beloga Manastira potvrđena je kazna od 35 godina zatvora.

Zbog ubojstva najmanje šest hrvatskih civila 1991. godine Zoran Vukšić osuđen je na maksimalnu kaznu od 20 godina zatvora, Slobodan Strigić je osuđen na 10, a Branko Hrnjak pet godina zatvora.

Kako nalažu srbijanski zakoni osuđeni trojac ima pravo žalbe i na ovu, drugostupanjsku, presudu kada bi o konačnoj presudi odlučivao Žalbeni sud. Osuđenom trojcu, kojemu treba dodati i jedinog pravomoćno optuženoga, na teret se stavlja i protuzakonito zatvaranje, zastrašivanje, teror, mučenja i nečovječno postupanje. Sva četvorica bili su pripadnici postrojbe za posebne namjene tzv. SAO Istočna Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem. 

>> Velibor Šolaja proglašen krivim za ratni zločin

Komentara 7

AO
ante.oreskovic75
11:07 30.05.2015.

toliko je toga pa kad već neće naši netko mora bar malo

RB
robert.b.40
16:07 31.05.2015.

ako je to istina onda je to piknik kazna za njih trojcu banana sud nists drugo

TO
Tomaš
13:00 30.05.2015.

Bilo bi fascinantno da bar jedan branitelj bude osuđen za zločine nad srpskim civilima. Ako je neko u Hr i zalutao u zatvor kao Norac, više je bio na slobodi nego u zatvoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije