Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća kraj Modriče

Tri časne sestre poginule kada im je auto stao na pruzi

'OLYMPUS DIGITAL CAMERA         '
''
18.08.2010.
u 17:35

Časne sestre krenule su prema Slavonskom Brodu nakon što su posjetile samostan Čardak i tamošnjeg župnika.

Doista se dogodila tragedija, ali vjera u Boga i vječni život daje nam nadu da se naše sestre sada nalaze tamo u što su vjerovale, među svojima – sa suzama u očima kaže Marina Piljić, poglavarica Družbe sestara služavki Malog Isusa Provincije Bezgrješnog začeća BDM Sarajevo, nakon što su tri časne sestre poginule na neoznačenome pružnom prijelazu u Donjim Kladarima kraj Modriče.

Prije nego što je mrak pao u utorak navečer putnički je vlak silovito udario u Passat 5 karavan slavonskobrodskih oznaka te ga gurao ispred sebe oko 150 metara. Nije više bilo spasa za tri časne sestre, Mariju Matejku Jozinović (55) iz Globarice kod Maglaja, Filipu Pušeljić (68) iz Ade kod Odžaka i Mariju Martu Rošić (41) iz Poljaka kod Donje Skakave.

Sestre su, nakon što su posjetile svoje kolegice u samostanu Čardak kod Modriče, krenule autom prema Slavonskom Brodu. Na pružnom prijelazu podletjele su pod putnički vlak koji je prometovao prema Bosanskom Šamcu. Vjerojatno zbog sunca, koje je sjalo iz smjera dolaska vlaka, sestre nisu na vrijeme primijetile opasnost. Čardački župnik vlč. Boris Salapić kazao je da su sestre navratile i k njemu u župni ured. Kad je čuo strašnu vijest, požurio se na mjesto nesreće. Hitna pomoć stigla je vrlo brzo, ali su sestre od siline udara vlaka poginule na mjestu. Uskoro su se, kazao je, počeli okupljati njegovi župljani povratnici koji gaje osobitu ljubav prema sestrama jer su se nakon rata vratile u svoj porušeni samostan te započele njegovu obnovu. S druge strane, strojovođa Željko Vanovac pušten je kada se utvrdilo da nije bio pod utjecajem alkohola.

Milanka Stamenić, predstavnica Željeznica RS, navodi da je automobil prešao pružni prijelaz, a potom se iz nepoznatih razloga vratio unatrag na tračnice.

Komentara 11

KU
kumajela
19:26 18.08.2010.

Ovakvi se događaji ne bi smjeli komentirati na forumu.

OB
-obrisani-
18:36 18.08.2010.

Ha valjda su mislile da će ih bog spasiti kao ono djete neki dan za koje su pisali da gaje bog spasio!

MM
Mladen Miletić
20:30 18.08.2010.

To je nemoralno komentirati da su ekspresno otišle u nebo ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije