Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobuna farmera

Traktorima stižu u Moskvu i traže razgovor s Putinom

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
23.08.2016.
u 22:00

Farmeri su nezadovoljni jer se najveći dio obradivog zemljišta nalazi u vlasništvu poljoprivrednih korporacija i pojedinaca, dok tek manji dio obrađuju oni

Ruski poljoprivrednici s nekoliko desetaka traktora i drugih poljoprivrednih vozila, kao i automobila, krenuli su na put od Crnog mora do Kremlja kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo trenutačnim stanjem u tamošnjoj poljoprivredi.

Traže sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom kako bi ga upoznali s problemima koji ih muče.

Prema pisanju ruskih medija, farmeri su nezadovoljni jer se najveći dio obradivog zemljišta nalazi u vlasništvu poljoprivrednih korporacija i pojedinaca, dok tek manji dio obrađuju oni. Tijekom puta prema Moskvi poljoprivrednike je nekoliko puta zaustavila policija, pa nisu sigurni hoće li se uopće uspjeti probiti do Moskve i razgovarati s ruskim predsjednikom. Prije nekoliko mjeseci policija im nije dopustila da svoje probleme iznesu premijeru Medvedevu koji je bio u posjetu tom dijelu Rusije.

>> Ruski MiG-ovi skupo bi stajali Beograd: Remont ne bi bilo moguće obaviti u Srbiji

Komentara 19

DU
Deleted user
22:57 23.08.2016.

Traktorima stižu u Moskvu i traže razgovor s Putinom...interesantno je ovo. ova pentagon propaganda I njihovih hemoroida. ovo se dogadja na dnevnoj bazi u francuskoj dje cak kravlja govna istovarivaju nasred pariza ili u belgiji poljskoj, I nikad jednog slova kod scuma sorosovog

Avatar nekakav
nekakav
07:13 24.08.2016.

desetak traktora iz krasnodara krenulo za moskvu.. strašna stvar. u rusiji je zemlja posebna kategorija, najvećim dijelom je državna. sovhozi su nekad bili državni sustavi, a kolhozi udružena seljačka gospodarstva. s time da veliki seljaci u carskoj rusiji se nisunisu mogli usporediti s niti jednim sličnim u europi. oni su imali tisuće hektara zemlje, proizvodili strahovite količine pšenice, krumpira... lenjin, židov, a onda i staljin, gruzijac, ne rus, im je to oduzeo i natjerao ih na zadruge, kolhoze. na jugu rusije, novinar se mogao potruditi, je sada velika jagma za zemljom, nekoliko većih korporacija je kupilo druge, manje, i na natječajima kupilo i to nešto državne zemlje što je bilo na prodaju. 7. po prihodima ruska firma iz poljoprivrede ima preko 500.000 hektara u svojem vlasništvu. kolko ima najveći hrvatski 'kombinat'? inače, rusija još uvijek nije donijela zakon o zemlji. i tako brzo ga ne bude. jer bi ti bio uvod u povrat oduzete imovine, što bi u rusiji napravilo probleme. jer nasljednici su još uvijek živi. a nekima bi se mogla vratiti i zemlja u ukrajini, ona ista koju sad ukrajinci užurbano prodavaju amerikancima. da, putin je gotov. ako ga bik rogom ne probode, živjet će još 100 godina. ništ ne pišete u potocima mlijeka i kravljeg izmeta usred pariza. pa zašto?!

DU
Deleted user
12:19 24.08.2016.

ajde vecernji pisite malo o ovim traktorima,,,,,: http://tinyurl.com/h84k5c9

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije