Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Čelični prijatelj'

Nikolić počasni građanin Pekinga, Srbiji donacija od 14 milijuna eura

Xi Jinping i Tomislav Nikolić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
30.03.2017.
u 23:32

Predsjednik Kine rekao je da njegova zemlja Srbiju smatra „čeličnim prijateljem”, a Nikolić je primljen uz najviše državne počasti

U znak osobnog doprinosa unaprjeđenju odnosa između Srbije i Kine srbijanskom predsjedniku Tomislavu Nikoliću danas je uručeno priznanje počasnog građanina Pekinga.

Predsjednik Kine Xi Jinping je u čast posjeta Nikolića Kini odlučio donirati Srbiji sto milijuna juana (oko 14 milijuna eura), priopćeno je iz Nikolićeva ureda.

Predsjednici Srbije i Kine razgovarali su u četvrtak u Pekingu o novim zajedničkim projektima dviju zemalja i o napretku ranije dogovorenih projekata.

Posebnu pažnju Nikolić je posvetio projektu privatizacije Rudarsko-topioničarskog bazena Bor, kao i privatizaciji beogradske zračne luke „Nikola Tesla”, uz otvaranje izravne zračne linije Beograd-Peking, za što su zainteresirane do sada već dvije kineske kompanije.

Predsjednik Kine rekao je da njegova zemlja Srbiju smatra „čeličnim prijateljem”, a  Nikolić je primljen uz najviše državne počasti.

Srbijanski predsjednik u petak završava službeni posjet Kini, a to će mu, najvjerojatnije, biti posljednji službeni posjet inozemstvu na toj dužnosti s obzirom na to da se za novog predsjednika Srbije održavaju izbori u nedjelju, 2. travnja na kojima Nikolić nije kandidat.

>> Nikolić u Kini: Srbija je otok u Europi

>> EK zaustavlja brzu prugu Beograd – Budimpešta?

Komentara 77

MO
mobitel20
06:26 31.03.2017.

Nase drustvo su svedski kralj, ceski i poljski predsjednik, Drzava Izrael,NATO saveznici. Bilo bi sjajno kada bi uvrnuta logika Srbije(kopija "nesvrstanih") bila ostvarena jer je to jedino jamstvo da ce granica svjetova i civilizacija biti tamo gdje i treba biti: na nasim granicama ! Samo nas Srbi mogu spasiti od zajednicke Unije bez granica sa "slobodnim protokom ljudi"...Po nasima, ono sto je nasa "smrt", je u njihovoj interpretaciji, "nas interes"! Srbija je mentalno i kulturoloski Istok ! Uvijek bila i biti ce...kada se tome doda Nacertanije i Memorandum, svi zlocini od 1903. pa nadalje, samo prodani eurofil moze mantrati o "nasem interesu" o srbiji u eu ! Zato su mi iznimno dragi ovi potezi (Kina,Putin) jer nas samo to moze "spasiti".

DA
dalda
08:14 31.03.2017.

boli me ona stvar za Peking a još više za srbiju i tomu grobara

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
01:06 31.03.2017.

Evo ti al se više nevračaj, čisto žicarenje, pre sramotno, miliončić ili dva u pađe, fala lepa i doviđorno, nemojte se ništa čudit svi ovako rade sa ovih naših prostora, doslovno svi, od bakira pa nadalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije