Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nisu korektni

Tomašić: Vrijeme je da Srbija prestane iznositi optužbe i laži protiv Hrvatske

ruža tomašić
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
01.08.2016.
u 15:54

Poručila je da je kao zastupnica u EP u posljednje tri godine uvidjela kako Srbija ulaže mnogo u lobiranje, a da je hrvatskom državnom vrhu, nažalost, lobiranje bilo nepoznata i nebitna stvar

Predsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić poslala je priopćenje u kojem ističe da srbijanski čelnici često naglašavaju kako žele prijateljske odnose s Hrvatskom, no oni ne samo da se ne ponašaju prijateljski nego čak ni korektno. "To potvrđuju zadnje izjave predstavnika srbijanske vlade, koji bi, kako izgleda, najviše htjeli da se Hrvatska izopći ne samo iz Europske unije nego i s cijelog europskog kontinenta", poručila je Tomašić. 

"Naime, nakon objavljenih istraživanja hrvatskih povjesničara o događajima u Srbu 1941. i poništenja presude kardinalu Stepincu, ti “prijatelji” iznijeli su protiv Hrvatske brojne optužbe, neistine i obmane. Ako je i od Srbije, previše je.

No, ne čudi me toliko ponašanje srpske vlade koliko mlaki odgovori i šutnja svih dosadašnjih hrvatskih vlada na to ponavljanje lažnih optužbi o buđenju “povampirenog ustaštva i nacizma” u Hrvatskoj. Nažalost, hrvatski dužnosnici nisu svjesni da srbijanski čelnici igraju na kartu da sto puta ponovljena laž na kraju postane istina, pogotovo ako se na te laži odmah ne reagira", naglasila je Tomašić.

'U demokraciji je dopušteno iznositi svoje mišljenje bez sankcija'

Poručila je da je kao zastupnica u Europskom parlamentu u posljednje tri godine uvidjela kako Srbija ulaže mnogo u lobiranje, a da je hrvatskom državnom vrhu, nažalost, lobiranje bilo nepoznata i nebitna stvar. "Ne samo u Srbiji, nego i u Hrvatskoj, najglasnije su one skupine koje neistomišljenike optužuju da su fašisti, ne shvaćajući da je fašizam upravo to što ne dopuštaju drugima da imaju drukčije mišljenje. Koliko mi je poznato, u demokraciji je dopušteno iznositi svoje mišljenje bez sankcija, a ti tzv. antifašisti ih upravo zagovaraju", rekla je Tomašić. 

Zato se nadam, poručila je na kraju, "da će Hrvatska na parlamentarnim izborima u rujnu dobiti vladu koja je samosvjesna i koja prihvaća svoju povijest onakvom kakva je doista bila, a ne onakvom kakvom je prikazuju samozvani “antifašisti”. Nadam se da će nova hrvatska vlada u punom smislu biti upravo to – HRVATSKA VLADA". 

Komentara 18

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
16:20 01.08.2016.

lako nama za srbiju, nama su daleko veći problem domaći, sve drugo je rješivo....

Avatar Linux
Linux
18:06 01.08.2016.

Bravo ruzo

TR
tragurion1954
20:59 01.08.2016.

Ruza je u pravu! Nasa diplomacija ne radi ništa, brine samo o svom du petu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije