Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Meta džihadističkim organizacijama

'Tko ubije svećenika dobiva privilegij u raju'

Vatikan, Trg Svetog Petra
Foto: Ilustracija: DPA/PIXSELL
1/3
27.07.2016.
u 14:30

Prema vehabijsko-selefijskoj ideologiji, ako ubiješ kršćanina, učinio si dobru stvar i zaslužio si raj. Ali ako ubiješ kršćanskog svećenika, bit ćeš povlašten i hedonistički ćeš uživati u raju

Kršćanski svećenici oduvijek su bili meta radikalnim islamističkim džihadističkim organizacijama, od Al-Qa’ide, Boko Harama do ISIL-a, jer prema vehabijsko-selefijskoj ideologiji, ako ubiješ kršćanina, učinio si dobru stvar i zaslužio si raj.

Ali ako ubiješ kršćanskog svećenika, bit ćeš povlašten i hedonistički ćeš uživati u raju. Zbog toga je teroristička organizacija Islamske države ove godine na sam Veliki petak u Jemenu razapela katoličkog svećenika Thomasa Uzhunnalila, kojeg su oteli iz doma misionara Majke Terezije, a tada su ubili i 16 časnih sestara. Katolički svećenici ISIL-ova su meta i u Siriji.

Nizozemski svećenik, isusovac Frans van der Lugt, hladnokrvno je ubijen ispred svoje kuće u provinciji Homs u Siriji. Prije ISIL-a i Al-Qa’ida je ubijala katoličke svećenike – 4. lipnja 2007.godine kaldejsko-katolički svećenik Ragheed Gannij i trojica đakona ubijeni su u gradu Mosulu na sjeveru Iraka, a odgovornost za taj napad preuzela je teroristička organizacija Al-Qa’ide isto kao i za napad u pakistanskoj pokrajini Punjab, u kojem je ubijen katolički svećenik George Ibrahim.

Najkrvoločniji napad na kršćane dogodio se u Nigeriji kada su pripadnici Boko Harama, koji su se zakleli na vjernost terorističkoj organizaciji Islamskoj državi, u selu Maseh, u crkvi Krista, zapalili 50 živih kršćana, među kojima je bilo i 20-ak svećenika. 

>> ISIL preuzeo odgovornost za napad u Francuskoj. Časna sestra ispričala stravične detalje ubojstva svećenika

Komentara 3

DM
dr_max
15:28 27.07.2016.

E da ga barem sada netko tamo ekspresno pošalje pa da smrad kozoje..ski vidi da su ga lagali. Nek hrani crve i gori u paklu kozojeb...skom.

OK
okvarbudovič
16:11 27.07.2016.

uzivat ce u raju,dok ga meho straga nabija.

MI
mickeyzg
17:31 27.07.2016.

Ne pišu kol'ko djevica više će dobiti u raju za svećenika...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije