Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kellyanne Conway

Tko je zgodna Trumpova savjetnica o kojoj svi pričaju

Kellyanne Conway
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
28.02.2017.
u 11:25

Tijekom 2016. godine Conway je podržavala republikanskog kandidata Teda Cruza i vodila kampanju koja je kritizirala njegova glavnog suparnika Donalda Trumpa

Kellyanne Conway, 50-godišnja savjetnica Donalda Trumpa, dobila je pozornost kakvu dosad nikad nije imala i to sve zbog neobične poze u kojoj je sjedila na kauču u Ovalnom uredu tijekom prijama lidera crnačkih fakulteta i sveučilišta kod američkog predsjednika.

Kellyanne Elizabeth Conway trenutačno je savjetnica Donalda Trumpa, a prije toga vodila je izbornu kampanju republikanaca te je bila direktorica tvrtke za istraživanja i ankete Woman Trend. Kao direktorica kampanje za istraživanja, radila je s brojnim poznatim tvrtkama, uključujući American Express, Vaseline i Hasbro.

Tijekom 2016. godine Conway je podržavala republikanskog kandidata Teda Cruza i vodila kampanju koja je kritizirala njegova glavnog suparnika Donalda Trumpa. Kada se Cruz 1. srpnja prošle godine povukao iz predsjedničke utrke, Trump ju je angažirao kako savjetnicu, a kasnije kao menadžericu njegove kampanje. Ona je bila prva žena koja je uspješno vodila predsjedničku kampanju. Trump ju je zaposlio da bi ga savjetovala kako pristupiti ženskim biračima.

U prosincu prošle godine Trump je objavio kako će se Conway pridružiti njegovoj administraciji u Bijeloj kući kao savjetnica uz Stevea Bannona, Trumpova asistenta i glavnog stratega Bijele kuće.

Tijekom svoje karijere radila je za kongresmena Jacka Kempa, senatora Freda Thompsona, bivšeg potpredsjednika Dana Quaylea te kongresmena (sadašnjeg potpredsjednika) Mikea Pencea.

Nedavno se našla na meti kritika jer je reklamirala proizvode Ivanke Trump.

– Kupite nešto od Ivankinih proizvoda... ja ću si danas nešto kupiti – rekla je Conway u intervjuu za Fox News iz Bijele kuće, zbog čega su dvije neprofitne udruge protiv nje podigle tužbu.

Udana je za Georgea T. Conwaya trećeg, s kojim ima četvero djece, uključujući blizance.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

>> Trumpova savjetnica tema dana zbog ove poze iz Ovalnog ureda

Komentara 9

DA
Darko1983
12:08 28.02.2017.

Hoće Trumpa da napadnu dá mu je ljubavnica al neznaju još kako jer nemaju materijal?

Avatar Hazl113
Hazl113
12:19 28.02.2017.

Nekom trebaju naočale.

DU
Deleted user
13:13 28.02.2017.

eto prvi dokaz da je lezerna atmosfera u uredu i da trump nije manijak kako svi to nastoje prikazati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije