Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Baltimore

Tisuće prosvjednika zbog još jednog nerazjašnjenog ubojstva Afroamerikanca F. Greya (25)

baltimore
Foto: screenshot/youtube
26.04.2015.
u 23:29

Prema zadnjim informacijama, kako prenosi CNN, uhićeno je najmanje 34 osobe. Šest policajaca je zadobilo lakše ozljede

Tisuće prosvjednika izašlo je jučer na ulice američkog grada Baltimorea kako bi demonstrirali protiv policijske brutalnosti nakon što je jedan muškarac, crnac Freddie Gray (25), preminuo nakon privođenja od strane lokalne policije. Mnogi smatraju daje Gray ubijen te da je on još jedna u nizu žrtava brutalnosti američke policije prema Afroamerikancima, piše Advance.hr.

Za vrijeme jučerašnjeg prosvjeda izbili su i nemiri - neke osobe su razbijale automobile, a stradala su i policijska vozila. Prema zadnjim informacijama, kako prenosi CNN, uhićeno je najmanje 34 osobe. Šest policajaca je zadobilo lakše ozljede. Jučerašnje sukobe komentirala je i gradonačelnica Baltimorea, Stephanie Rawlings-Blake, koja ističe kako je "95% prosvjednika bilo mirno" te kako su za nerede odgovorni "pojedini provokatori".

 

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
04:08 27.04.2015.

Da se barem hoće već jedamput pobuniti i započeti nešto - da se to jednom već okonča! Da nije bilo MLK-a koji ih je smirio, već odavno bi bili smireni i pristojni.

NI
Nikomah95
01:26 27.04.2015.

Rješenje problema je vrlo jednostavno: nemojte kršiti zakon.

RU
ruger
01:09 27.04.2015.

A kako to da ne pise razlog privodjenja.Zar nije bitno sto je on pocinio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije