Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AMERIKANCI POKRENULI ISTRAGU

Tisuće mrtvih u samo mjesec dana: Civili plaćaju krvavi danak istjerivanja Islamske države iz Mosula

irak, mosul
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
25.03.2017.
u 18:52

Predsjednik iračkog parlamenta izrazio je u subotu zabrinutost zbog ubojstva civila u operaciji preuzimanja kontrole nad Mosulom.

Američka vojska priznala je u subotu da je američki zrakoplov, na zahtjev iračkih snaga sigurnosti, pogodio lokaciju u zapadnom Mosulu gdje je poginulo na desetke civila.

Glavno američko zapovjedništvo objavilo je u priopćenju da te optužbe shvaća ozbiljno i da je otvorilo istragu kako bi "utvrdilo činjenice u pogledu tog napada i točnosti optužbi u vezi civilnih žrtava."

Napad se dogodio 17. ožujka na zapadu Mosula. Irački izvori tvrde da su poginuli deseci civila. Pod ruševinama zgrada još su deseci tijela.

Guverner pokrajine rekao je da je poginulo više od 130 civila.

Neimenovani irački general rekao je da je u napadima oštećeno više od 27 stambenih zgrada, od kojih su tri posve uništene.

Predsjednik iračkog parlamenta izrazio je u subotu zabrinutost zbog ubojstva civila u operaciji preuzimanja kontrole nad Mosulom.

Salim al-Džabouri pozvao je službe sigurnosti da hitno dostave parlamentu izvješća o tome.

"Ovo što se događaja jako je opasno i ne može se tolerirati", rekao je.

Jedan službeni izvor rekao je za dpa u petak da je više od 3000 civila ubijeno u Mosulu od 19. veljače kada je pokrenuta operacija u svrhu istjerivanja Islamske države iz zapadnog Mosula.

>> VIDEO Autom blokirao prolaz samoubojici: Irački vojnik žrtvovao svoj život kako bi spasio kolege

>> Iračke snage zauzele vladine zgrade i muzej u Mosulu

Komentara 8

Avatar Idler 3
Idler 3
19:02 25.03.2017.

Mosul su uglavnom naseljavali Arapi-suniti pa ovo zapraf nikog u regiji ne brine.....moglo bi sam Europu u obliku još jenog izbjegličkog vala.

DJ
djakputnik
20:12 25.03.2017.

Kada su Rusi oslobađali Alep, sve su novine bile pune sčika katastrofalnog razaranja. A gle ovo - turistički raj, sa malo komentara o tome kako u Mosulu nije dobro.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
19:02 25.03.2017.

Nažalost, pokazalo se, svaki rat uzrokuje civilne žrtve..Žalosno ali istinito.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije