Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
operirali 6 sati

Tim od 30 medicinara uspješno razdvojio sijamske blizanke

sijamske blizanke,razdvajanje,Indija
Foto: Zeenews/YouTube screenshot
1/2
28.11.2014.
u 12:10

Djevojčice su rođene sa spojenim abdominalnim dijelom i jetrom, a roditelji su ih prekjučer konačno mogli odvesti kući

Šestosatni operativni zahvat kojeg je izvršio tim od osam liječnika i 22 medicinska djelatnika u indijskoj saveznoj državi Haryani uspješno je 15. studenog razdvojio sijamske blizanke stare dva mjeseca.

Saboora i Safoora oduprle su se crnoj statistici i oporavile od zahvata iako su im šanse za preživljavanje bile 1 naspram 50 milijuna, ističe Daily Mail.

Djevojčice su rođene sa spojenim abdominalnim dijelom i jetrom, a roditelji su ih prekjučer konačno mogli odvesti kući u Srinagaru gdje ih čeka trogodišnji brat.

Majka Zabeeda i otac Mohammad Hameed presretni su ishodom operacije. Znali su da će dobiti blizance, ali nisu pretpostavljali kako će oni biti sijamski što je događa samo  u jednom od 100.000 slučajeva.

- Jedina želja bila mi je da moje djevojčice budu dobro - kazala je majka Zabeeda koja ne može skriti zadovoljstvo što će Saboora i Safoora živjeti normalno.

>>Sijamske blizankinje povezane jednim srcem

>>Brazilka rodila sina s dvije glave, podojila ga dvaput zaredom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije