Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tik do Trga svetog Petra:

Ni kardinali ih nisu uspjeli zaustaviti: McDonald's otvorio restoran u Vatikanu

vatikan
Foto: Reuters/PIXSSELL
1/2
03.01.2017.
u 11:22

Kardinali koji žive iznad restorana žale se kako ih nisu konzultirali o namjeri da se otvori restoran te su vrlo nezadovoljni.

Unatoč prosvjedima mještana i svećenika, McDonald's je ipak otvorio restoran u Vatikanu i to tek nekoliko metara od Trga svetog Petra.

Samo otvorenje restorana prozvanog ''McVatican'' bilo je bez velike pompe ponajviše zbog velikog broja onih koji su se bunili, a otvaranje nije čak ni objavljeno u vatikanskim novinama L'Osservatore Romano, javlja RT.

Restoran će raditi svih sedam dana u tjednu i to do 6.30 do 23 sata, a kupcima će nuditi i besplatni internet. Vatikan će od McDonald'sa primati 30 tisuća eura mjesečno za prostor od 538 četvornih metara.

Kardinali koji žive iznad restorana žale se kako ih nisu konzultirali o namjeri da se otvori restoran te da su vrlo nezadovoljni. Također se brinu da će morati platiti troškove prilagodbe zgrade.

McDonald's se nije osvrnuo na kritike, dok iz Uprave za baštinu Apostolske stolice ne vide zašto je došlo do prigovaranja.

>> Novi dokument Vatikana: Pepeo se ne smije čuvati kod kuće ili rasipati

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
12:04 03.01.2017.

naslov...bez veze...vidi se iz texta da je sve u dogovoru

BA
Bart812
12:24 03.01.2017.

Malo sam istražio gdje je točno otvoren. Lokacija je križanje ulica Via del Mascherino i Borgo Pio, a to nije Vatikan!

Avatar toxic alien
toxic alien
11:55 03.01.2017.

Znaci propasti civilizacije na svakom koraku... Jos malo pa ce tu negdje niknuti i sex-shop...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije