Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ima tvrtku za kemijsko čišćenje

Teta Kim Jong-Una živi u New Yorku

NEW YORK, USA - OCT 21, 2015: Times Square, featured with Broadway Theaters and huge number of LED signs, is a symbol of New York City and the United States.
Foto: Thinkstock
1/7
28.05.2016.
u 11:17

Ne zna se točno zašto je Ko dezertirala u SAD kamo je stigla sa suprugom nakon što su predstavljeni američkom veleposlanstvu u Bernu.

Teta čelnika Sj. Koreje Kim Jong-Una živi anonimno u New Yorku gdje upravlja tvrtkom za kemijsko čišćenje nakon što je dezertirala 1998. godine, piše u petak Washington Post.

Ko Yong-Suk, koja živi sa suprugom Ri Gangom i njihovo troje djece pod novim imenima, sestra je Ko Yong-Hui, jedne od supruga pokojnog sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-Ila i majke Kim Jong-Una.

Par koji je bio blizak komunističkoj vlasti Sj. Koreje poslan je u Švicarsku kako bi se brinuo o članovima sjevernokorejske obitelji vođa, među kojima Kim Jong-Unu, tijekom njihova školovanja u toj zemlji.

"Nije radio probleme, ali se lako naljutio i nedostajalo mu je tolerancije", izjavila je Ko po američkom dnevniku.

"Kad ga je njegova majka pokušavala ukoriti jer se previše igra a nedovoljno uči, nije uzvraćao ali je prosvjedovao na druge načine, poput odbijanja da jede", ispričala je ona.

Po Ko, Kim Jong-Un je rođen 1984. a ne 1982. ili 1983. kao što se vjeruje, što bi značilo da je imao tek 27 godina kad je 2011. naslijedio svojeg oca Kim Jong-Ila na čelu Sj. Koreje.

Kim je već 1992. znao da je zamišljeno da naslijedi svojeg oca na čelu Sj. Koreje. Signal je stigao na njegov osmi rođendan kad je dobio generalsku uniformu a visoka sjevernokorejska vojna hijerarhija mu se klanjala.

Ne zna se točno zašto je Ko dezertirala u SAD kamo je stigla sa suprugom nakon što su predstavljeni američkom veleposlanstvu u Bernu.

Nakon mjeseci ispitivanja, ponovno su smješteni u SAD-u "nekoliko sati vožnje daleko od New Yorka" gdje su počeli novi život pod novim imenima i otvorili tvrtku uz financijsku pomoć CIA-e od 200.000 dolara. Intervjuirao ih je dnevnik u njihovoj kući u saveznoj državi New York i to je prvi puta da su progovorili za neki medij od dolaska u zemlju prije 20 godina.

Troje djece Ko pohađalo je sveučilište i pronašlo zaposlenje u SAD-u.

Iako je par surađivao s CIA-om, suprug Ko, Ri Gang, tvrdi da nisu izdali nijednu tajnu došavši u SAD.

CIA "je mislila da moramo znati tajne, ali ništa nismo znali", kazao je on. "Mi smo se samo brinuli o djeci i pomagali im u učenju".

>> Sjeverna Koreja navodno priprema novi nuklearni pokus

Ključne riječi

Komentara 1

R0
R00kie
11:32 28.05.2016.

pobjegla u taj grooozni kapitalizam iz tako lijepog socijalizma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije