Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama u libiji

Teroristi Islamske države upali u hotel u Tripoliju. Ubili turiste pa se raznijeli?

Libija,Tripoli,hotel Corinthia,terorizam
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
27.01.2015.
u 21:02

Teroristi su u hotel upali u 9 sati po lokalnom vremenu. Još uvijek ne zna se točan broj mrtvih

Više osoba poginulo je u terorističkom napadu koji se danas dogodio u popularnom libijskom hotelu Corinthia u Tripoliju. Prema prvim informacijama s terena, još nije potpuno jasno koliki je točan broj žrtava, niti što se točno dogodilo.

NBC News javlja da su u 9 sati po lokalnom vremenu teroristi upali u hotel koji je popularno odredište diplomata i turista. Upucali su najmanje petero ljudi kod recepcije i potom uzeli taoce te se s njima popeli na 23. kat. Nakon toga na parkiralištu hotela eksplodirala je autobomba.

BBC pak piše da su teroristi ubili tri zaštitara, a ozlijedili 12 osoba kao i da su se navodno raznijeli nakon otmice. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država. Lokalna televizija javila je pak da je u napadu poginulo najmanje osam osoba.

Zaposlenik hotela ispričao je AP-u da je bilo pet maskiranih napadača te kako u trenutku upada u zgradi nije bilo puno gostiju. Drugi je posvjedočio da je s nekoliko gostiju pokušao pobjeći iz hotela. Kad su izašli na stražnja vrata, 100-tinjak metara dalje eksplodirao je automobil.

Treći izvor iz hotela otkrio je da je menadžment prije par dana dobio prijetnju u kojoj je bilo zatraženo da se hotel sljedećih dana evakuira.

>>EU izradio tajni plan kako se na internetu obračunati s teroristima

>>Imam u Novom Pazaru: Napad na Charlie Hebdo je atentat, a ne terorizam!

Komentara 27

EN
enigma898
19:00 27.01.2015.

Znači moraš bit totalni degenerik da bi se odlučio na turistički posjet Libiji, Egiptu i sl. destinacijama.

MA
macoje
18:12 27.01.2015.

koji ovi cionisticki, ili opet mosad..? e kako nazivati ove koji bombaarduju Palestinu, ili ovo koji bombardiraju Irak toBoze imaju iracani oruzje za masovno unistavanje..aj recite mi ubijanje dijece 653 za 10 dana u UN zgradama, skolama,Bolnice ! jel to to terorizam ili opet "je suis charli"

MA
Manolo46
18:10 27.01.2015.

Zvuči kao loša reklama za libijski turizam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije