Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz kragujevačke tvornice

Teroristi u pariškim napadima koristili kalašnjikove iz Srbije

pucnjava, pariz, teroristi, saint denis
Foto: Reuters/PIXSELL
27.11.2015.
u 23:59

Direktor tvornice "Zastava oružje" Milojko Brzaković potvrdio je kako je više komada oružja koje su koristili džihadisti u terorističkom napadu u Parizu 13. studenoga proizvedeno u toj tvornici iz Kragujevca

Direktor tvornice "Zastava oružje" Milojko Brzaković potvrdio je kako je više komada oružja koje su koristili džihadisti u terorističkom napadu u Parizu 13. studenoga proizvedeno u toj tvornici iz Kragujevca, ali prije raspada bivše Jugoslavije.

Objasnio je kako mu je srpsko Ministarstvo unutarnjih poslova dva dana nakon napada u Parizu poslalo serijske brojeve oružja pronađenog nakon napada, piše Blic.

– Mislim da ih je bilo sedam ili osam, sve su bile automatske puške, kalašnjikovi – rekao je.

Brzaković je dodao kako su poslije raspada bivše SFRJ sve strane mogle prodati preostalo oružje te da je ono isporučivano vojnim objektima u Sloveniji, BiH i Makedoniji za potrebe JNA.

>> U Njemačkoj uhićen 34-godišnjak zbog trgovine oružjem – prodao je oružje napadačima na Pariz?

Komentara 31

Avatar poglavito
poglavito
00:42 28.11.2015.

Nije bitno gdje se proizvodi nego ko ga je dao pavianima u ruke .

DU
Deleted user
06:23 28.11.2015.

Neka Hollande odgovori kako je moguće da 8 balavaca šeta Parizom naoružani do zuba i opasani eksplozivom, a da nitko iz francuskih tajnih i obavještajnih službi nema pojma o tome.

AM
ameris
02:59 28.11.2015.

Te smo "kaljašnikove" u DR zvali "ciganka" i bila je naj sigurnije oružje.To da smo je platili i do 2000 DM (koje nam nikada nisu vraćeni a a.p. smo vratili HV-i.) ..o tom po tom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije