Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Islamisti

Teroristi Boko Harama oslobodili 190 zarobljenika jer 'nisu poštivali pravila'

Boko Haram,otete djevojčice,Nigerija
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
25.01.2015.
u 08:31

Boko Haram vodi pobunu već pet godina za uspostavu islamske države na sjeveru zemlje, a najgore je pogođena pokrajina Borno

Nigerijska islamistička skupina Boko Haram pustila je oko 190 zarobljenika koji su se vratili svojih kućama u sjeveroistočnoj pokrajini Yobe.

Oslobođeni su mlađi muškarci, žene i djeca koji su oteti 6. siječnja, rekao je glasnogovornik državnog guvernera Abdullahi Bego dodajući da je još najmanje 20 ljudi ostalo zarobljeno, javlja Reuters.

Boko Haram vodi pobunu već pet godina za uspostavu islamske države na sjeveru zemlje, a najgore je pogođena pokrajina Borno. Neke od puštenih žena rekle su da su ih militanti pustili jer nisu željele poštovati pravila. Članovi skupine Boko Haram često otimaju mlade muškarce, žene i djecu te strane radnike.

U susjednoj pokrajini Borno poginulo je najmanje 14 osoba i zapaljene su kuće u napadu za koji se sumnjiči također Boko Haram, kazali su vojni službenici.

>>Islamska država za dvoje Japanaca traži 200 milijuna dolara

Komentara 1

AS
asper
14:38 25.01.2015.

Ovo me podsjeća na ono: "Ako ne budete poštivali zatvorska pravila, biti će te izbačeni van!"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije