Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
M. N. (42)

Terorist kojeg traži Turska uhićen na Bijači

bosanska policija
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
15.08.2015.
u 21:13

Uhićeni muškarac predan je Sudu BiH koji mora donijeti odluku hoće li ga izručiti Turskoj

M. N. (42), njemački državljanin kojeg Turska traži zbog ubojstva i članstva u terorističkoj organizaciji, “pao” je u petak oko 17 sati na graničnom prijelazu Bijača između Metkovića i Ljubuškog. Granična policija BiH muškarca je zaustavila prilikom izlaska iz Hrvatske.

Sumnjivac za kojim je turski Interpol raspisao tjeralicu, pokušao je ući u Bosnu i Hercegovinu, ali prilikom ulaska policajci su ga zadržali nakon provjere identiteta i utvrđivanja da se radi o opasnom kriminalcu. Zasad je nepoznato kako je M. N. ušao u Hrvatsku i koliko je dugo ovdje boravio. Ubrzo nakon što su ga zaustavili, bosanski granični policajci graničnim provjerama uočili su da se njegovo ime i prezime “crveni” u Interpolovu sustavu jer je na snazi tjeralica za njim. Odmah su ga uhitili i na taj način spriječili potencijalno opasne (terorističke) aktivnosti.

Uhićeni muškarac predan je Sudu BiH koji mora donijeti odluku hoće li ga izručiti Turskoj. Također, potrebno je istražiti o kome se točno radi i kojoj terorističkoj organizaciji pripada, kao i motive ulaska u BiH. Osobito je to značajno u trenutku kada su stručnjaci iznijeli podatke da se više od 210 građana BiH bori za ISIL.

>> U zatvoru u Egiptu umro vođa Džama islamije koja je izvela teroristički napad 1995. u Rijeci

>> Islamska država prijeti: Ovako će svijet izgledati do 2020. godine

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
21:47 15.08.2015.

Terorist slobodno setao u Hrvatskoj a Bosanska policija ga uhvatila za minut.E narode u Hrvatskoj dolaze izbjeglice i medu njima sigurno ima ubacenih terorista .Vidite kakva vam je policija.Budite oprezni kad ih vidite,morati cemo imi nositi pistolje kao oni kauboji u Americi ubrzo.

Avatar imotska115
imotska115
16:08 16.08.2015.

Odlicno, nasa policija radi intezivno da sprijeci terorizam, salje ih u BiH. Nemaju mu....a.

ML
Mlakar
22:55 15.08.2015.

isil ako je terorist, sta je onda izrael i zapad ,nije moguce da djeca palestine i narod su isto teroristi,i da na 3 dana 615 djece od bombi po skolama,bolnicama i UN zgradama u Gazi strada i to uz podrskuu zapada jednom okupatorskom rezimu izraela

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije