Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Družio se s Ibrićem

Novi detalji terorističkog napada u Zvorniku: Uhićen muškarac povezan s ISIL-om

zvornik
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
28.04.2015.
u 10:42

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač sinoć je izjavio kako bi ovo mogao biti početak mnogo gorih događanja u BiH

Nakon što je 24-godišnji Nerdin Ibrić jučer izveo teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku u BiH, pri čemu je jedan policajac ubijen, a dvoje ih je ozlijeđeno, policija je blokirala njegovu kuću u selu Sapna. Klix.ba javlja kako je u službene prostorije Regionalnog ureda SIPA-e u Tuzli priveden Avdulah Hasanović koju se dovodi u vezu s napadačem, a u svojstvu svjedoka saslušava se veći broj osoba.

Kako je izjavio načelnik općine Zvornik Zoran Stevanović, Ibrić se posljednjih mjeseci ponašao čudno. Prije tri godine počeo je puštati bradu u stilu pripadnika vahabitskog pokreta, a u Tuzli je imao rođaka koji je bio član iste grupe ljudi, saznaje Blic.

Prema podacima policajca bošnjačke nacionalnosti, posljednjih se pola godine klanjao u džamiji po vahabitskim običajima.

Ibrić se u posljednja tri mjeseca intenzivno družio sa Hasanovićem koji je ranije uhićen u akciji SIPA-e Damask zbog sumnje da je bio pripadnik ISIL-a.

Kako javlja Dnevni avaz, Ibrić je imao godinu dana kada su pripadnici vojske Republike Srpske s pripadnicima zvorničke policije i paravojnih jedinica iz Srbije, njegova oca Sejfu, zajedno s oko 750 Bošnjaka, 1. lipnja 1992. odveli na Bijeli potok, a potom su na nepoznatoj lokaciji svi pobijeni.

Na ulicama Zvornika, poslije terorističkog napada u kojem je ubijen policajac Dragan Đurić, jutros je mirno, iako je primijetno pojačano prisustvo policijskih snaga.

Svjedok Aleksandar Petković jedan je od rijetkih koji je htio razgovarati s medijima.

- Kad sam došao pred policijsku stanicu, vidio sam da na ulici leži mrtav čovjek, ne miče se, nisam znao što se događa - priča on.

Tada je iz stanice izletio policajac Razim Mehmedović, a za njim ranjeni policajac Željko Gajić.

- Bio je sav u krvi. Izgubio sam se, jednostavno nisam znao što se događa. Što će se sutra događati u ovom gradu kad budemo djecu odveli u škole, u vrtiće - kaže Petković.

Predsjednik i potpredsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Ramiz Salkić zajedno su osudili teroristički čin u Zvorniku te pozvali na mir i toleranciju među građanima.

Podsjetimo, Ibrić se jučer automobilom zaustavio pred policijskom postajom, uletio u nju, povikao "Allahu akbar" i počeo pucati po policajcima. Ubijen je u razmjeni vatre s policajcima, a ozlijeđeni redarstvenici prevezeni su u bolnicu i prema posljednjim su informacijama izvan životne opasnosti.

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač sinoć je izjavio kako bi ovo mogao biti početak mnogo gorih događanja u BiH.

>> Mogući novi napadi? Mladić upao u policijsku postaju, vikao 'Allahu Akbar' i upucao policajce

Komentara 142

HR
Hranezacijelisvijet
08:19 28.04.2015.

Europi ce se osvetiti inzistiranje na islamskoj naciji i drzavi u srcu Europe. Znadoh to jos davno

KG
Kult_Grada_Zagreba
08:24 28.04.2015.

Jel još uvijek hrvati misle da nije potrebno više ulagati u naše vojne snage i ponovo uvesti vojni rok na barem 3 mjeseca ? Bez obzira na bolna i krvava iskustva iz nedavne prošlosti ? Bez obzira na stanje u susjednim nam državama ? Mislite da će nam NATO priskočiti u pomoć u slučaju većih sukoba ili će prvo malo sastančiti i svoje zemlje osiguravati ?

PA
pacijent
08:40 28.04.2015.

velika vecina se ponasa cudno pogledajte koliko je ubijeno hrvata srednje bosne poslije rata krvavi bozic konjic koliko treba jos da se vidi da mnogi podcjenjuju islamiste i islam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije