Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šangaj

Tehnologija 3D prinatanja pomogla kirurzima da uspješno izvedu kompliciranu operaciju

kralježnica
Foto: Reuters video screenshot
1/2
25.07.2014.
u 13:28

Kirurzi u bolnici u Šangaju u srijedu su uspješno izveli korektivnu operaciju za skoliozu na pacijentu koji boluje od Marfanovog sindroma

Kirurzi u bolnici u Šangaju u srijedu su uz pomoć tehnologije 3D printanja uspješno izveli korektivnu operaciju za skoliozu na pacijentu koji boluje od Marfanovog sindroma, javlja Reuters.

Operaciju koju je, prema riječima liječnika, vrlo teško izvesti jer postoji vjerojatnost da će uzrokovati trajnu paralizu izveli su na oko dva metra visokom 14-godišnjem dječaku prezimena Zhang koji zbog skolioze nije mogao hodati.

Komplicirani zahvat trajao je četiri sata, a liječnici su ga izveli nakon što su vježbali na modelu Zhangove kralježnice kojeg su napravili uz pomoć tehnologije 3D printanja. To im je pomoglo da pronađu frakture i pomake na pacijentovoj kralježnici.

>> Djevojčici nedostatak kralježnice 'dopunili' kostima iz nogu 

>> Hoće li 3D printanje omogućiti kolonizaciju Marsa?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije