Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijetili su Papi

Talijanski i kosovski policajci uhitili četiri osobe osumnjičene za džihadizam

talijanska policija
Foto: Andreas Gebert/DPA/Pixsell
01.12.2015.
u 15:00

Prijetili su Papi, pohvalno govorili o nedavnim napadima u Parizu te su prijetili nekadašnjem američkom veleposlaniku na Kosovu

Pripadnici talijanske i kosovske policije uhitili su četvoricu kosovskih Albanaca za koje se sumnja da su članovi džihadističke ćelije koja širi islamističku propagandu i koja je zaprijetila papi Franji, izvijestili su pravosudni izvori u utorak.

Trojica osumnjičenih uhićena su u Italiji, a jedan na Kosovu. Sumnjiči ih se za poticanje na terorizam i na rasnu mržnju, stoji u priopćenju talijanske policije.

Jedan je policijski dužnosnik kazao da su uhićeni bili vrlo aktivni na internetskim stranicama, gdje su promicali svoju "prodžihadističku stvar", no čini se da nisu umiješani u neku konkretnu zavjeru ni napad.

"Prijetili su Papi, pohvalno govorili o nedavnim napadima u Parizu te su prijetili nekadašnjem američkom veleposlaniku na Kosovu", rekao je šef policije Brescie Carmine Esposito. U tom je gradu istraga započela.

U jednoj od poruka stoji: "Zapamtite da nakon ovoga više neće biti drugog Pape. Ovaj je posljednji."

Dvojica uhićenih u Italiji uskoro će biti protjerani iz zemlje, a trećemu će se dopustiti ostanak u Italiji, no bit će pod posebnim nadzorom za trajanja istrage. Četvrti osumnjičenik, Samet Imishti, navodno je vođa skupine i borio se i izvan Kosova. Uhićen je u jednome selu na istoku Kosova.

Nakon napada u Parizu 13. studenoga u kojima je pobijeno 130 ljudi, Italija je pojačala policijske kontrole u zemlji. Prošli je tjedan protjerano četvero Marokanaca osumjičenih za promicanje džihadizma.

>> 'Među sirijskim izbjeglicama koje se kreću prema Europi ima terorista'

Komentara 11

Avatar Lutkica
Lutkica
15:49 01.12.2015.

sad su ameri ljuti, jer oni su tim albancima poklonili islamsku državu usred balkana,a ovi umjesto da im zahvale okrenuli se protiv njih i postali im neprijatelj

OR
@orlando
15:46 01.12.2015.

Bitno da im je Amerika stvorila slobodnu muslimansku državu Kosovo.

OM
omolje
17:52 01.12.2015.

Bitno je i to da pola Hrvatske voli šiptare nego Hercegovce još kažu braća šiptari. E šipak vam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije