Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Socijalna pitanja

Talijanski biskupi mijenjaju stil, govore o temama dragima papi Franji

papa Franjo
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
28.01.2014.
u 14:01

- Italija nije močvara u kojoj je sve zamka, zavjera, gdje caruje sumnja, prijevara i korupcija. Ne - kaže kardinal Angelo Bagnasco.

Govore više o socijalnim pitanjima, nedostatku posla, a manje o takozvanim nepovredivim vrijednostima, temama koje, kao što je zaštita života od začeća do smrti, se ne smije ni staviti pod sumnju. Predsjednik Talijanske biskupske konferencije (CEI) kardinal Angelo Bagnasco na otvaranju stalnog vijeća talijanskih biskupa govorio je o temama dragima papi Franji.

Vidljiv je bio novi stil, govorio je o prevladavanju svih oblika "netolerancije" i prihvaćanju "braće i sestara koji dolaze na naše obale", dakle o prihvaćanju imigranata, o potrebi stvaranja novog ekonomskog i financijskog sustava itd. Potrebno je prevladati egoizme kao i nemilosrdnu logiku tržišta, drži Bagnasco.

"Na Zapadu postoji čudni paradoks"

- Na našem Zapadu postoji čudni paradoks. Što se više govori o društvu i zajedničkom dobru, štovanju i pravima, to se više otkriva arogantni opskurni nacrt po kojem bi se trebalo poništiti identitet i kulture, tradicije i vrijednosti - kaže Bagnasco i poziva Talijane da ne vjeruju onima koji stalno govore o krizi i neizlasku iz nje.

- Italija nije močvara u kojoj je sve zamka, zavjera, gdje caruje sumnja, prijevara i korupcija. Ne! Moramo reagirati svi protiv nacrta koji vodi prema nepovjerenju prema svakome, koji vodi prema podijeli i obeshrabrivanju - poručuje Bagnasco. Govor, dakle, koji daje nadu i koji se odnosi na sadašnje stanje i u kojem se ne ponavljaju crkvene dogme, jer su one znane i ne treba ih svakodnevno isticati, kako je kazao papa Franjo.

>>Biskupi Milanovićevo prozivanje Katoličke crkve nazvali neprimjerenim

>>Pogledajte gradnju jedne od najvećih crkava u Hrvatskoj!

Komentara 2

DU
Deleted user
19:22 28.01.2014.

- kaže Bagnasco i poziva Talijane da ne vjeruju onima koji stalno govore o krizi i neizlasku iz nje. -----------------------------------------------------------------------------------------. ima pravo, dosta je više tih crnih sova i zlokobnih predviđanja...kao da je to nekakvo riješenje

Avatar kliker
kliker
16:05 28.01.2014.

čudna presuda ?? Evropski sud za zaštitu ljudskih prava ocenio je danas da irska vlada nije uspela da zaštiti decu u slučaju seksualnog zlostavljanja u školi koju je vodila Rimokatolička crkva kada je nastavnica seksualno zlostavljala devojčice pre četiri decenije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije