Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzela ih mafija

Talijanska policija pronašla dva ukradena Van Gogha

Van Gogh
Foto: Pixabay
1/3
30.09.2016.
u 12:20

Van Goghova remek-djela oduzeta su talijanskoj mafiji u opsežnoj i dugotrajnoj istrazi koju su proveli talijanski tužitelji i stručnjaci za organizirani kriminal

Talijanska policija pronašla je u Napulju dvije slavne slike Vincenta Van Gogha ukradene 2002. iz muzeja u Amsterdamu, objavili su u petak dužnosnici. Slike su izvađene su iz okvira, ali se čini da nisu oštećene, stoji u priopćenju muzeja koji nosi ime nizozemskog majstora.

Van Goghova remek-djela oduzeta su talijanskoj mafiji u opsežnoj i dugotrajnoj istrazi koju su proveli talijanski tužitelji i stručnjaci za organizirani kriminal.

Slike "Izlazak vjernika iz reformističke crkve u Nueneu" i "Pogled na more u Scheveningenu" nastale su u Van Goghovoj ranoj fazi.

Bile su među predmetima vrijednima milijune eura koje je policija zaplijenila od lokalne mafijaške organizacije Camorre. Krađa dviju neprocjenjivih slika izazvala je oštre kritike na račun osiguranja u najvećim svjetskim galerijama.

Slike u trenutku krađe nisu bile osigurane, a muzeju ih je posudila nizozemska vlada. Zasad se ne zna kada će remek-djela biti vraćena u Amsterdam.

>> Otkriveno kome je Vincent Van Gogh dao svoje odsječeno uho

Ključne riječi

Komentara 1

CI
cinbenik
13:19 30.09.2016.

Sanader prebacio u Italiju,i eto odose....Bolje da su nasi pronasli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije