Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napadi u Kabulu

Talibanski bombaš samoubojica ubio najmanje sedam afganistanskih vojnika

Afganistan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
01.10.2014.
u 07:30

U gradu je drugi bombaš samoubojica napao drugi autobus, pritom su ozlijeđena dva vojnika i dva civila.

Najmanje sedam afganistanskih vojnika je poginulo, a veliki broj je ozlijeđen nakon napada bombaša samoubojice na autobus s vojnicima u Kabulu, piše BBC.

U gradu je drugi bombaš samoubojica napao drugi autobus, pritom su ozlijeđena dva vojnika i dva civila. Talibani su preuzeli odgovornost za napade koji su se dogodili dan nakon što su afganistanski i američki dužnosnici potpisali sporazum prema kojem američke snage ostaju u toj državi i nakon 2014. godine.

Sporazum je potpisao novi afganistanski predsjednik Ashraf Ghani, koji je na dužnost stupio u ponedjeljak. Već istog dana dvije bombe su ubile najmanje 15 ljudi u Kabulu i provinciji Paktia. U današnjem napadu vojni autobus je potpuno uništen. - Hodao sam cestom kada se dogodila snažna eksplozija - kazao je vlasnik trgovine Sanaullah Khan te dodao da je nakon eksplozije vidio kako se područjem šire prašina i dim te je potom pobjegao.

>>18 specijalaca daje otkaze u policiji i odlazi u Afganistan

>>U Afganistanu ubijen američki general, hrvatski dočasnik neozlijeđen u napadu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije