Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANCUSKA

Talačka kriza u Roubaixu nema veze s terorizmom

Roubaix
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
25.11.2015.
u 08:05

"Radi se o kriminalnoj operaciji koja nije povezana s terorizmom"

Talačka kriza u francuskome gradu Roubaixu, koja je okončana oslobađanjem taoca, nije povezana s terorističkim napadima u Parizu, izvijestili su službeni izvori. 

U policijskoj akciji na sjeveru Francuske oslobođeno je sve troje taoca, jedan otmičar je ubijen, jedan je priveden, dok su ostali u bijegu i za njima je organizirana potjera. Državni tužitelj iz Lillea Frederic Fevre je izjavio kako je plan kriminalaca bila otmica direktora lokalnog ogranka jedne banke koji im je potom trebao otvoriti sef. Međutim, iznenadila ih je policija nakon čega je došlo do pucnjave. 

Direktor banke je uspio pobjeći, pa su kriminalci ušli u njegovu kuću i kao taoce držali njegovu suprugu, kćer i 11-mjesečnu bebu. Nakon nekoliko sati policija je upala u kuću, oslobodila taoce, ubila jednog napadača te privela drugoga. Ostali su pobjegli, a tužitelj nije mogao precizirati njihov broj.

– Radi se o kriminalnoj operaciji koja nije povezana s terorizmom – istaknuo je tužitelj.

>> Talačka kriza u Francuskoj: Policija ubila jednog napadača, drugog uhitila, a ostali su pobjegli

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije