Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
T-14 Armata

Najnovija tehnologija: Ovom ruskom tenku nema premca na Zapadu!

Armata
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
05.05.2015.
u 12:35

Najvažnija novost u ovom tenku je kupola bez posade kojom se upravlja na daljinski upravljač

Ruska vojska objavila je fotografiju u javnosti dugo iščekivanog tenka T-14 Armata koji će svoju "svjetsku premijeru" imati tijekom parade na Crvenom trgu za Dan pobjede nad fašizmom 9. svibnja.

Tenk su neki već mogli vidjeti tijekom proba za vojnu paradu u Moskvi. Ruski Sputnik News piše da će taj tenk nadmašiti sve slične tenkove koje imaju zapadne sile.

Oružje se kontrolira preko daljinskog

Najvažnija novost u ovom tenku je kupola bez posade kojom se upravlja na daljinski upravljač. Tri člana posade sjedit će u blindiranoj "kapsuli" smještenoj u prednjem dijelu trupa tenka. Posada će oružje tenka također kontrolirati preko daljinskog upravljača.

Na taj će se način povećati sigurnost posade i preciznost gađanja. "Tehničke inovacije korištene u konstruiranju Armate ovaj ruski tenk čini apsolutnim liderom među sličnim tenkovima sa zapada", pisao je AP. Na platformi Armate Rusi će razvijati i druga borbena vozila čime će smanjiti troškove razvoja, održavanja i popravaka.

Najveća vojna parada u povijesti Rusije

U tijeku je opsežan program naoružavanja ruske vojske koji bi trebao biti završen do 2020. godine. Prema planu, ruska vojska trebala bi na kraju imati 2300 T-14 Armata tenkova. Provođenje programa mogla bi poremetiti jedino ekonomska kriza koja je pogodila Rusiju.

Ruski predsjednik Vladimir Putin 9. svibnja će prirediti najveću vojnu paradu u povijesti Rusije.  

>>Rusko ministarstvo obrane objavilo prvu fotografiju 'tenka budućnosti'

>>Procurila snimka: Je li ovo novo ubojito oružje ruske vojske?

Komentara 66

Avatar viki_nuland
viki_nuland
14:16 05.05.2015.

To je nemoguce, Rusi nista ne proizvode, oni imaju samo naftu i plin. Radi se o Putinovoj fotomontazi .

IV
Ivan50
22:57 05.05.2015.

Rusi što su god napravili bilo je ukradeno od zapada n.p.atomska bomba. Kad tu neki ,,antifašisti ,,I srbi hvale toliko rusku tehnologiju,evo na primjer ako putuješ po Rusiji svi izbjegavaju Tupoljeve,Antonove itd.A I Aeroflot u svojoj floti ima vise odod 90% Boinga I Airbus.Jedino za neke zabiti koriste te svoje krntije jer ako hoćeš dalje nema Boinga I Airbus.

GA
galus92
18:12 09.05.2015.

Rusi u zadnje vrijeme provode prilično jaku samo promociju i na veliko se hvale novim oružjem, koje su ptoizveli! Imaju novi avion lovac T 50 PAK FA za koji kažu da je najbolji na svijetu iako je još u fazi premalo iskušanog prototipa i nije još mogao pokazat što može u usporedbi s drugim sličnim avionima u svijetu, a Putin ga je već razglasio za najboljega! Isto je sa ovim prototipom tenka Armata 14, za koji isto tako >Rusi govore, da mu nema premca u svijetu! (odkuda su to izvukli i s kojim tenkovima na zapadu ga uspoređuju, nije još Jasno! Tek na bojnoj crti se pokaže što je dobro a što ne, ali Rusima to nije važno! Njihov tenk je najbolji i gotovo! A pošto ne znamo ni jednu važnu osobinu ovog tenka, možem im povjerovati ili ne! Osobno mislim, da je taj tenk još daleko od onoga što bi Rusi htijeli da jest! Čak se je i pokvario na probi uoči parade i to u idealnim uvjetima bez prisustva bilo kakvog neprijatelja! Što bi tek bilo, da se puca po njemu!? Mislim, da ruska i srpska propaganda imaju nešto zajedničko, ali još mi nije jasno tko se u tome uči od koga Srbi od Rusa ili obratno! A ovi naši novinari nekritički prenose sve te samohvale i ne misleći, da ovdje ima ljudi i čitatelja, koji se ponešto i razumiju u te stvari! Pa zar Rusi nisu isto tako hvalili i svoj tenk T 72 a pokazao se je prilično inferiornim, i za starije tipove zapadnih tenkova naoružanim još sa statrim topovima od 105 mm!, a moderni Abramsi sa svojim modernim 120 mm topovima su ih u Iraku rijedili nemilosrdno i do 5 km razdalje! Nešto mi govori, da ni ovaj ruski Wunderkind ne bi mnogo bolje prošao u srazu sa njima!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije