Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZORNI POTRES

Svih četrnaest Hrvata koji se nalaze u turističkom posjetu Nepalu živi su i zdravi

People survey a site damaged by an earthquake, in Kathmandu, Nepal, April 25, 2015. The shallow earthquake measuring 7.9 magnitude struck west of the ancient Nepali capital of Kathmandu on Saturday, killing more than 100 people, injuring hundreds and leav
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
25.04.2015.
u 20:30

Grupa koja je u Nepal otputovala prije 12 dana u subotu je bila na putu za Nagarkot, mjesto udaljeno 30-ak kilometara od Kathmandua.

Svih četrnaest Hrvata koji se nalaze u turističkom posjetu Nepalu živi su i zdravi, potvrdila nam je to Tihana Rajković iz agencije Jungle Tribe, organizatora putovanja.

– Kratko smo se čuli s njima jer su mreže u kolapsu. Svi su dobro, svi su zdravi, samo su nas zamolili da javimo njihovim obiteljima da je sve u redu – kazala nam je Tihana Rajković.

Grupa koja je u Nepal otputovala prije 12 dana u subotu je bila na putu za Nagarkot, mjesto udaljeno 30-ak kilometara od KathmanduaPutovanje će, kažu, dalje prilagoditi uvjetima na terenu. Iz MVP-a su nam također potvrdili kako nemaju spoznaje o stradalim Hrvatima.

Neozlijeđeno je i putnici preko slovenske agencije

Također, i četvero Hrvata koje je putovalo preko jedne slovenske agencije su isto neozlijeđeni, te su potvrdili da su dobro. 

Katastrofalan potres koji je pogodio Nepal i dio Indije odnio je preko 1000 života, a konačan broj znat će se tek kada se raščiste sve ruševine ispod kojih je tisuće zarobljenih građana.

Potres jačine 7,9 stupnjeva po Richteru, čiji je epicentar bio 81 kilometar od glavnog nepalskog grada Kathmandua, na dubini između deset i petnaest kilometara, osjetio se i u susjednim zemljama Indiji, Pakistanu i Bangladešu, a najveća razaranja pretrpjeli su upravo glavni nepalski grad gdje je zabilježen i najveći broj žrtava.

Razmjerno jačini potresa stručnjaci predviđaju da bi poginulih moglo biti i nekoliko tisuća.

– Sreća je u nesreći što je subota i škole su bile zatvorene, inače bi tragedija bila puno veća – objavio je na svom Twitter profilu nepalski novinar Kanak Mani Dixit. Ovo je najsnažniji potres u Nepalu u posljednjih osamdeset godina.

>>Preko 1130 poginulih u potresu jačine 7.9 stupnjeva, brojke i dalje rastu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije