Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKRENUTA POTRAGA

Švicarski pilot i vojni zrakoplov nestali tijekom vježbe

F / A-18C
Foto: Peter Gronemann/Wikimedia Commons
30.08.2016.
u 07:09

Zrakoplov F / A-18C, nestao je u blizini Sustena u središnjoj Švicarskoj u ponedjeljak popodne

Švicarska vojska pokrenula je potragu za pilotom i njegovim borbenim lovcem, nakon što je zrakoplov zračnih snaga te zemlje nestao tijekom vježbe u ponedjeljak, izvijestilo je švicarsko ministarstvo obrane.

Zrakoplov F / A-18C, nestao je u blizini Sustena u središnjoj Švicarskoj u ponedjeljak popodne. Pretpostavlja se da je nestao u teško pristupačnom planinskom alpskom području, a loše vrijeme i mrak ometaju potragu, kažu u švicarskom ministarstvu obrane.

Zapovjednik švicarskih zračnim snaga Aldo Schellenberg rekao je konferenciji za medije da je duboko potresen incidentom.

Na pitanje o šansama preživljavanja pilota, on je rekao: "Nadamo se i molimo", izvijestila je švicarska novinska agencija SDA.

Zrakoplov je poletio iz zračne baze Meiringen u ponedjeljak  u 14,01 sati (GMT), kao drugi zrakoplov u vježbi, a radijski kontakt s bazom izgubljen je četiri minute poslije.

Najnoviji incident treći je koji je zadesio švicarsko vojno zrakoplovstvo zadnjih nekoliko godina. Pilot je ozlijeđen kada se zrakoplov F / A 18 srušio u listopadu 2015. godine u jugoistočnoj Francuskoj, dok je drugi takav zrakoplov pao 2013. godine.

Ranije ove godine švicarski demonstracijski lovac F 5E sudario se s drugim zrakoplovom i srušio u jezero u sjevernoj Nizozemskoj uoči aeromitinga.

>> U Sredozemnom moru pronađeni ostaci zrakoplova EgyptAira

Komentara 9

VO
vodotoranj20
09:18 30.08.2016.

Nestao avion? A gdje je pilot? Zajedno nestali? Aha. Znaci dogovorili su se.

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
08:00 30.08.2016.

Nažalost ovakvi udesi su u Švicarskoj u zadnje vrijeme učestali.Naime,već odavno traju rasprave da kompletno vojno zrakoplovstvo mora biti zamjenjeno novim.U ovome svemu je tragično što ginu mladi i učeni ljudi.🛫

CA
canon60
09:08 30.08.2016.

Otkako su uklonili vojni aerodrom u Dübbendorfu ovakve su nesreće učestale. Prije su se mlađi piloti mogli dobro izvježbati zbog povoljnog položaja jer okolo nema visokih brda. Ovaj je aerodrom usred kantona Bern gdje su visoke planine svuda uokolo i kad se još doda ćudljiva alpska klima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije