Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Članica EU

Švedska priznala Palestinu

Margot Wallstrom
Foto: Reuters video screenshot
1/2
30.10.2014.
u 11:26

Švedska je prva država koja je kao članica Europske unije priznala Palestinu.

Švedska je u četvrtak priznala Palestinu kao državu i time se pridružila 134 države koje su to učinile prije nje, javlja Time.

- Neki će tvrditi da je današnja odluka dolazi prerano. No bojim se da je prekasno - napisala je švedska ministrica vanjskih poslova Margot Wallström u švedskim novinama Dagens Nyheter, prenosi Time. 

Objasnila je da je cilj priznanja poduprijeti umjerene snage među Palestincima,buduće pregovore učiniti jednakijim i dati mladim Palestincima nadu u mirno rješenje sukoba.

Švedska je prva država koja je kao članica Europske unije priznala Palestinu. Među sadašnjim članicama Europske unije koje su to učinile su i Slovačka, Mađarska i Poljska, no one su Palestinu priznale prije ulaska u EU.

>> Britanski parlament priznanjem Palestine ogorčio je Izraelce

Komentara 11

PA
pacoje
13:51 30.10.2014.

jeste svijet ,kao davidi isil.a ne moze da vidi izril...tako da izril moze sklobodno da gadja i pljacka,i zemlju i more ,a ne stedi ni djecu, samo oni to polako , ne zure, a svijet to kao da ne vidii ili kao da eto ne podrzava ali nece nista preduzeti, ostaje samo jos da antihrista se pridruzi i eto ti svijeta koji treba korjenitu revoluciju na kome vise nece se samo gledati i tapsati po ramenu ugnjetivacima poput tog izrila

PA
pacoje
13:53 30.10.2014.

svedska priznala, hm..a hoce li to donjeti slobodu tim ljudima u palestini, ili ce jos djece biti ubijano po plazama i skolama,bolnicama itd..

DU
Deleted user
16:55 30.10.2014.

Možda za EU još ima nade! Neka je vodi Švedska!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije