Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE MANJE SPOLNIH ODNOSA

Švedska pokreće studiju o seksualnom životu svojih građana

Švedska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
29.07.2016.
u 16:50

Istraživanje će provesti švedska Agencija za javno zdravlje, a konačni rezultati bit će poznati u lipnju 2019

Švedski ministar zdravstva Gabriel Wikstrom smatra da se politika spolnog zdravlja stanovništva ne bi smjela voditi samo problemima, već i ugodnijim aspektima spolnosti i seksualnog užitka, zbog čega vlasti te zemlje kane pokrenuti trogodišnju studiju o seksualnom životu svojih građana, prvu u posljednjih 20 godina.

Ankete čije rezultate objavljuju tabloidi ukazuju na to da Šveđani imaju sve manje spolnih odnosa, rekao je Wikstrom u dnevnome listu Dagens Nyheter.

Nova studija, po njegovu mišljenju, trebala bi pokazati je li to točno i ako jest, zašto. Jedan od razloga, piše ministar Wikstrom, mogao bi biti stresan način života. 

Istraživanje će provesti švedska Agencija za javno zdravlje, a konačni rezultati bit će poznati u lipnju 2019. 

Wikstrom smatra "paradoksom da je, iako se čini da je tema seksa prodrla u sve pore modernoga društva - od oglašivanja preko društvenih mreža i medija do svakodnevnog života - ona i dalje obavijena plaštom srama... i u potpunosti izostaje iz bilo kakve političke debate".

Fokusiranje na probleme poput spolnih bolesti, neželjene trudnoće ili silovanja te isključivanje tema o pozitivnim seksualnim iskustvima, baca potpuno pogrešno svjetlo na zdravstvenu politiku, smatra švedski ministar.

"A kako bismo i promijenili sadašnje stajalište kada je tolikim ljudima, od roditelja i učitelja do visokih političkih dužnosnika, očigledno vrlo neugodno zapodijenuti razgovor o seksu?", zaključuje Wikstrom. 

>> Sramota je da djeca u 21. stoljeću spolni odgoj stiču na ulici

Komentara 4

AH
aheront
19:30 29.07.2016.

napravit će im arapi vojsku malih muslimana

PL
@ploto@
19:12 29.07.2016.

Sve manje spolnih odnosa,a sve više migranata i silovanja.

SE
Sejo
21:51 29.07.2016.

Previse gledanja porno filmova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije