Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSRET NA KUBI

Gledajte papu Franju i patrijarha Kirila!

Papa Castro
Foto: Screenshot/CTV
1/5
12.02.2016.
u 20:26

Povijesni je to događaj od iznimnoga značenja, a izravno ga možete pratiti na kršćanskoj televiziji LaudatoTV

U zračnoj luci u Havani susreli su se poglavar Katoličke crkve papa Franjo i patrijarh Ruske pravoslavne crkve Kiril.

Papu Franju je na pisti po slijetanju u zračnu luku pozdravio kubanski predsjednik Raul Castro. 

Povijesni je to događaj od iznimnoga značenja, a izravno ga možete pratiti na kršćanskoj televiziji LaudatoTV.

LaudatoTV može se gledati gledati putem Hrvatskog telekoma, kanal 138, TV Start i kanal 140, TV Fun. Preko IPTV operatera emitirat ćemo i  putem HT ERONET-a na, kanal 12.  

Evo programa LaudatoTV-a za večerašnji povijesni susret:  

20:00     – Povijesni susret pape Franje i moskovskog patrijarha Kirilla na Kubi 1. dio – UŽIVO

20:30     – Franjo- papa iz naroda - dokumentarni film Rome reportsa. U ožujku 2013. godine kardinali su zapanjili svijet izabravši papu Franju, prvog papu iz Latinske Amerike. Što su vidjeli u tom 76-godišnjem isusovcu? Tko je zapravo Jorge Mario Bergoglio? Autori dokumentarnog filma posjetili su njegovu rodnu zemlju Argentinu kako bi istražili i otkrili što o njemu kažu njegovi sunarodnjaci, njegova sestra Maria Elena, najbliži suradnici… Saznajte i kako je mladi Jorge Mario osjetio svoj svećenički poziv… 

21:30 –  EKSKLUZIVNI INTERVJU: Apostolski nuncij u RH mons. Alessandro D’Errico: Svrha mješovite radne skupine nije ponovno suđenje bl. kardinalu Stepincu u Beogradu

22:15     –  Povijesni susret pape Franje i moskovskog patrijarha Kirilla na Kubi 2. dio – UŽIVO

Vatikan je, također, omogućio izravan prijenos preko svoga Youtube kanalaPrijenos prvoga dijela počinje u 19.55, a drugoga u 22.15 sati po srednjoeuropskom vremenu.
A povijesni susret može se gledat i na portalu TV2000  prigodni program s gostima u studiju, te uključenje u izravan prijenos počinje u 19.45 sati.

>>Papa krenuo na povijesni susret s Kirilom

>>Susret s Kirilom zasjenit će sve ostalo

Komentara 25

Avatar superhik74
superhik74
20:56 12.02.2016.

Do krscanskog raskola je doslo 1054 godine I ovo je prvi susret poglavara istocne I zapadne grane krscanstva nakon skoro 1000 godina. Za mjesto susreta izabrali su Kubu sto je jako bitno. Anglo-cionistima koji vec stoljecima prakticiraju staru Rimsku : "Divide et impera" (zavadi pa vladaj) se ovo nece svidjeti.

Avatar macak Tomo
macak Tomo
20:49 12.02.2016.

Džaba se papa udvara Partijahu. Moska je treći Rim .

IV
Ivke15
20:48 12.02.2016.

Znaci Crkva i socjalizam mogu zajedno. pa sto smo mi onda vikali na Titu. Pa isli smo u crkvu i dzamiju, molili se kako smo htjeli. ekonomija je bila u napredku, postovanje radnika ( to i Papa napominje) i sigurnost su bili iznad svih zapadnih standarda danas.Jjedino nije dao da se razbija Jugoslavija. Tu je Zagorac bio neprikosnoven. Sve u svemu napustanjem te logike danas je vecina gubitnik , a jedna manjina je dobitnik. da dalje ne komentarisem...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije