Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gottfrid Svartholm Warg

Suosnivač Pirate Baya osuđen na tri i pol godine zatvora

The Pirate Bay
31.10.2014.
u 21:45

Sud je u obrazloženju presude naveo da su presnimljene velike količine osjetljivih podataka te da je piratstvo bilo sustavno i intenzivno.

Suosnivaču Pirate Baya Šveđanin Gottfrid Svartholm Warg proglašen je krivim na sudu u Danskoj zbog hakiranja. Osuđen je na tri i pol godine zatvora, javlja Wired.

Tužiteljstvo je za Warga tražilo šest godina zatvora, a za drugog optuženika, 21-godišnjeg Danca, dvije godine. Drugi optuženik je na kraju dobio kaznu od šest mjeseci zatvora.

Sud je u obrazloženju presude naveo da su presnimljene velike količine osjetljivih podataka te da je piratstvo bilo sustavno i intenzivno.

Warg je krivnju odbacivao, a tvrdio je da je netko daljinski pristupio datotekama preko njegovog računala.

Šveđaninu ovo nije jedini sudski proces zbog optužbi za hakiranje. Warg je 2013. osuđen na dvije godine zatvora zbog hakiranja računala i ilegalnog prijenosa novca, a 2009. godine na jednu godinu zatvora zbog internetskog piratstva.

>> Sud u Velikoj Britaniji naredio blokiranje Pirate Baya

>> Suosnivač The Pirate Baya osuđen na dvije godine zatvora

Komentara 5

DU
Deleted user
08:29 01.11.2014.

hvala ti Gottfride za PirateBay... cijeli svijet je uz vas

Avatar __MAX__
__MAX__
02:41 01.11.2014.

Slobodna razmjena informacija.

IR
.Iran
19:21 01.11.2014.

Sreca sto postoje mnogi nacini da se i dalje koristi i PirateBay i ostali koji nude isto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije